Video – Talentvolle Bernice Rijn-Hubbard presenteert haar talentvolle kinderen

“Ze verrassen je telkens weer met hun talent en de dingen die ze bedenken. Dat geeft weer een boost om door te gaan, lacht Bernice Rijn-Hubbard. Zij is voorzitter van de Stichting Music & Me. Zij organiseert een bijzondere kindervoorstelling getiteld ‘Talent versus Attitude’. “Het is een combinatie van zang, dans en drama gepresenteerd door kinderen van vijf tot en met dertien jaar”, legt Rijn-Hubbard uit. Het stuk wordt op 26 augustus om zes uur ’s middag in de Eddy Wessels zaal van het Cultureel Centrum Suriname gepresenteerd.
[quads id=1]
De Stichting Music & Me houdt zich bezig met organiseren van muziek evenementen en muziek educatie projecten. De organisatie bestaat sinds december 2015. In maart 2016 heeft de stichting een kinder-cd ‘Kidz Hitz’ uitgebracht met daarop gloednieuwe Surinaamse kinderliedjes gecomponeerd door verschillende lokale componisten. Kinderen mochten zich opgeven voor deelname aan het project. “We hebben audities gedaan en een aantal kinderen geselecteerd om als koor de liedjes in te zingen”, legt Rijn-Hubbard uit.
[quads id=1]
De liederen zijn dan ingezongen door dit koor dat is opgeleid door Music & Me. Enkele kinderen zijn uitgevallen en andere kinderen mochten zich opgeven voor het nieuwe project. “Voor dit project hebben we dus met dezelfde kinderen gewerkt die al in het koor zaten en enkele die erbij zijn gekomen. Met die groep ben ik verdergegaan. Het gaat om vijftien kinderen, die elke week oefenen.” Ze worden getraind in zang, dans en drama. “Zang is onze main business maar als je met kinderen bezig bent dan moet je een beetje beweging erin brengen,” vertelt Hubbard.

Bernice and her talented crew

Bernice is ook de componist van het winnende nummer ‘Na Yu Sey gezongen door Meryl Malone op Suripop XIV – 2006.
Bekijk hier de prachtige video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.