Nu ook schoon water uit de kraan voor bewoners Wayamboweg

…Zij voerde aan dat er een incassokantoor van de SWM moet komen in Saramacca waardoor mensen niet tot naar Paramaribo moeten om de rekening te betalen. Tijdens de ceremonie werd toegezegd dat binnenkort een incassokantoor van de SWM een feit zal zijn….

Gezinnen Wayamboweg en Gangaram Pandayweg krijgen gezond drinkwater. De ruim honderd gezinnen die wonen aan de Wayambo- en gedeeltelijk Gangaram Pandayweg zullen binnenkort worden aangesloten op het net van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). De kraan van de nieuwe leiding die is aangelegd, werd gisteren symbolisch in gebruik genomen.
[quads id=1]
De kraan werd opengedraaid door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, samen met directeur Marlon Oosterling, districtscommissaris Laksmienarain Doebay en Assembleelid Naomi Samidin (NDP). Nu het net is aangelegd, kunnen de huizen worden aangesloten.

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay ervaart het als een prachtig moment voor Saramacca en is het voor de burgers een verademing om ook kraanwater te kunnen hebben.Hij bedankte de Minister en SWM voor dit mooi project. Op de districtsbewoners heeft hij een beroep gedaan zuinig en netjes om te gaan met het water. Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om Staatsolie te bedanken voor de ondersteuning voor het bereikte resultaat binnen dit project en andere projecten in het district.
[quads id=1]
DNA lid Naomi Kromokario – Samidin is blij dat de bewoners van deze omgeving binnenkort kunnen beschikken over veilig en gezond drinkwater. Zij voerde aan dat er een incassokantoor van de SWM moet komen in Saramacca waardoor mensen niet tot naar Paramaribo moeten om de rekening te betalen. Tijdens de ceremonie werd toegezegd dat binnenkort een incassokantoor van de SWM een feit zal zijn.

Minister Dodson merkte op dat al jaren gevraagd wordt om waterleiding. Hij is zich ervan bewust hoe belangrijk deze stap is voor de mensen in de omgeving. De bewindsman is blij dat het nu zover is. Hij deed een beroep op de mensen en de lokale vertegenwoordigers om erop toe te zien dat het net niet wordt vernietigd door personen die zonder toestemming van de SWM graafwerkzaamheden verrichten.
[quads id=1]
Bron: BIC Saramacca
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.