37-jarige moeder met elf kinderen heeft het zwaar

…zwaar en vraagt de gemeenschap en de overheid de drieling te ondersteunen. Op de dag van de bevalling is de vrouw uit Brownsweg naar Paramaribo gekomen. De kinderen zijn prematuur geboren na zeven maanden zwangerschap…..

Met de geboorte van de drieling staat het water Natasia van Dalen tot aan de lippen. De drieling, met de namen Richenelli, Richenello en Richenella, is op 27 juni geboren in het AZP.
[quads id=1]
Tot op dit moment is overheidssteun uitgebleven. De onderdirecteur van Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ) Anita Forst-Cumberbatch zegt dat het ministerie nog niet over middelen beschikt om dit gezin direct te ondersteunen. “Onze begroting moet nog worden goedgekeurd.”.Elke dag moet de 37-jarige moeder, die reeds acht voorkinderen heeft overleven.

Een aangetrouwde nicht, Lucenda Mabo, zorgt dat de zuigelingen geen voeding en pampers ontbreken. Voor haar is het nu na zes weken steun te hebben verleend ook zwaar en vraagt de gemeenschap en de overheid de drieling te ondersteunen. Op de dag van de bevalling is de vrouw uit Brownsweg naar Paramaribo gekomen. De kinderen zijn prematuur geboren na zeven maanden zwangerschap.

Vernomen wordt dat de zwangere naar de stad moest om te bevallen omdat dr Medische Zending geen meerlingzwangerschappen leidt. Met de geboorte van de drieling is het kindertal van Natasia op elf. De overige acht kinderen zijn op Brownsweg met hun zestienjarige zus die nu ook een baby van vier maanden heeft. In 2014 heeft minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting de steun die wordt gegeven aan vrouwen met meerlingen verruimd van twee naar vijf jaar.
[quads id=1]
De regeling hield in dat de Staat voor gezinscoaching zorgt. Het gezin krijgt begeleiding en hulp bij opname in het arbeidsproces. Ook is er vrije geneeskundige behandeling voor zowel de moeder als de drieling.

Voor huishoudhulp wordt een maximumbedrag van SRD 1250 uitgetrokken. Voor babyvoeding en babyverzorgingsartikelen was er een maximumbedrag van SRD 1500 per maand. Ook krijgt het gezin een bedrag van SRD 1000 per maand als tegemoetkoming voor huur of huurkoop van een woning, als de woonsituatie dat vereist.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.