Video – Surinamers: Wie is Gregory Sedoc?

...Gregory is ‘Eindbaas’, ‘the bomb’, een ‘Schatje met die leuke lach en prettige stem. Hij valt zeer in de smaak bij het vrouwelijke geslacht. ,,Nou, mijn vrouw is wel wat gewend, hoor”, grijnst de oud-atleet. ,,En ik ben niet bezig met uiterlijk of kleding die toch gesponsord is…

De 35-jarige Gregory Sedoc is dagelijks te gast bij de NOS vanwege het WK atletiek. Hij is een van de meest opvallende verschijningen op de Nederlandse televisie de afgelopen week.
[quads id=1]
De welbespraakte oud-atleet etaleert zijn expertise in de huiskamers met aanstekelijk enthousiasme, fraai gekleed en met een innemende lach. De reacties op social media zijn lovend en niet alleen van sportminnende mannen. ,,Zijn jullie ook allemaal op Gregory Sedoc?” twitterde radiopresentatrice Fleur Wallenburg. ,,Allang”, reageerde Claudia de Breij. Gregory is ‘Eindbaas’, ‘the bomb’, een ‘Schatje met die leuke lach en prettige stem’. Hij valt zeer in de smaak bij het vrouwelijke geslacht.

,,Nou, mijn vrouw is wel wat gewend, hoor”, grijnst de oud-atleet. ,,En ik ben niet bezig met uiterlijk of kleding die toch gesponsord is. Super om zoveel leuke reacties te krijgen natuurlijk. Ik vind dit het leukste om te doen. Kijk elke dag naar sport, mijn passie voor atletiek is groot en ik mag daar op televisie iets over vertellen. Blijkbaar slaat dat aan.”
[quads id=1]
Sedoc, oud-Europees kampioen hordenlopen (2007), deed al analyses tijdens het vorige WK (2015), toen hij in de studio zo uit zijn dak ging op het moment dat Dafne Schippers naar wereldgoud sprintte. En vorig jaar was hij er bij tijdens de Olympische Spelen in Rio. ,,Terugkijken naar mezelf doe ik in elk geval niet. Ik wil het lekker naturel houden. Dit is wat ik vertel, dit is wat ik vind. Ik doe het op ervaring en passie en overleg veel met de redactie. Het scheelt dat Dione (de Graaff, red.) en ik elkaar al heel lang kennen. Zij weet wat ze wel en niet moet vragen. Ze begint niet over een technisch dingetje over kogelslingeren.”
[quads id=1]
De Zoetermeerder, getrouwd met Marcha en vader van een zoontje van anderhalf, werkt als politieagent in de Haagse Schilderswijk en geeft performancetrainingen, maar het tv-werk smaakt naar meer. ,,Niet om andere sporten te analyseren, want dat moeten de specialisten zelf doen”, aldus Sedoc, die breed geïnteresseerd is. ,,Ik kijk graag naar 24kitchen en Koken met Van Boven, maar ook naar De Wandeling. Ik hou er sowieso van om de kijker te vermaken”, aldus Sedoc, die zich vandaag bijzonder verheugt op de laatste wedstrijd van Usain Bolt, de estafette. ,,Ik hoop op goud voor hem, maar het zal niet makkelijk worden.”

Wil je meer over hem weten? Bekijk hier zijn Instagram account met prachtige foto’s.

Bekijk hier video’s over hem:

Wil je weten wie zijn trotse ouders zijn? Bekijk dan deze emotionele video:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.