Video – Nederlander trouwt maandag met prinses uit Maleisië

Dennis Verbaas, de 28-jarige Nederlander die maandag in het huwelijk treedt met de Maleisische prinses Tunku Tun Aminah, kwam in de periode dat hij in Amsterdam verbleef al in aanraking met de islam.

Dat vertelt de aanstaande bruidegom, die zich in 2015 bekeerde tot het moslimgeloof, in een zeldzaam interview aan de koninklijke persdienst van de zuidelijke Maleisische staat Johor.

Verbaas, die inmiddels door het leven gaat als Dennis Muhammad Abdullah, geeft in het gesprek aan dat hij in 2014 al zeer geïnteresseerd raakte in de islam, waarna moslimvrienden hem adviseerden over het geloof. Verbaas vroeg zelfs of ze hem mee konden nemen naar de moskee, omdat hij nieuwsgierig was hoe ze in gebed gingen.

’Mijn hart is open om de islam te accepteren, en ik ben Allah dankbaar dat ik de kennis die me wordt aangereikt, tot me kan nemen’, legt hij uit. ’Ook mijn ouders steunen me in mijn beslissing dit geloof te omarmen.’

De Lissenaar, een voormalig voetbaltalent dat tegenwoordig als model in Azië werkt, zegt dat de islam hem rustiger heeft gemaakt. Sinds twee jaar doet hij mee aan de vastenmaand Ramadan. Hij is vast van plan te leven als een vrome moslim.

’Nadat ik de zegen heb verkregen van de heerser van Johor, Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskander, en de hand van zijn dochter kreeg, is me verteld dat ik een dieper begrip van het geloof zou moeten krijgen.’

Dennis Verbaas en Tunku Tun Aminah, de enige dochter van de sultan van Johor, trouwen maandag. Inwoners van de stad kunnen de traditionele ceremonie in het Istana Besar, het grote koninklijke paleis, op grote videoschermen volgen.

bekijk hier de video:


**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.