Bekendmaking – Minder dan SRD 50 pinnen niet meer mogelijk bij DSB!!

…SRD 1.000 niet voldoende voor burgers. Dit bedrag is ook vanwege de inflatie van de afgelopen periode achterhaald. Mensen hebben tegenwoordig minimaal SRD 1.500 nodig”, legt Cruden verder uit…..

Klanten van De Surinaamsche Bank kunnen sinds maandag minimaal SRD 50 of het veelvoud daarvan pinnen. Tegelijkertijd is het maximumbedrag dat per dag bij de geldautomaat mag worden opgenomen verhoogd van SRD 1.000 naar SRD 3.000. “Efficiëntie” is de belangrijkste reden voor deze aanpassing, zegt woordvoerder Renate Cruden.
[quads id=1]
“Dit besluit is naar aanleiding van de huidige economische realiteit in het land. Tegenwoordig kan je bijna niets meer kopen met een 10 SRD. Je bent al gauw SRD 200 kwijt aan een zak met spullen bij de supermarkt”, zegt Cruden. Vandaar het besluit om het minimum bedrag op te trekken van SRD 10 naar SRD 50.

“Klanten die gewend zijn kleinere bedragen te pinnen hoeven zich geen zorgen te maken. De meeste winkels hebben tegenwoordig pos-apparaten waardoor zij met hun pinpas gewoon normaal kunnen betalen.” De gewijzigde situatie wordt via alle ATM-machines van de bank op de display van het apparaat bekendgemaakt. “Het is wel zaak dat de burgers de tijd nemen om te lezen wat er staat”, adviseert Cruden.
[quads id=1]
Het optrekken van het maximum bedrag zal zowel de klant als de bank ten goede komen. “Tegenwoordig is SRD 1.000 niet voldoende voor burgers. Dit bedrag is ook vanwege de inflatie van de afgelopen periode achterhaald. Mensen hebben tegenwoordig minimaal SRD 1.500 nodig”, legt Cruden verder uit.

Zij vermoedt dat dit te maken heeft met de gestegen onkosten die mensen op maandbasis hebben. “Je hebt een situatie waar men toch naar de bank moet gaan eind van de maand om meer dan SRD 1.000 van de rekening te lichten. Daardoor wordt het enorm druk bij onze filialen. Door het bedrag op te trekken kunnen de burgers nu gewoon rustig naar onze ATM-machines stappen”, aldus de DSB-woordvoerder.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.