Video – Update!! Zondagavond hoogtepunt “vallende sterren’ !!

Update

Goed nieuws voor mensen die dit weekend nog geen vallende sterren hebben gespot. Zondagavond zullen er op het hoogtepunt zo’n veertig vallende sterren per uur te zien zijn.

De piek is rond half twaalf, en op de meeste plaatsen is het dan vrij helder. In het zuiden van het land wordt het geduld echter op de proef gesteld, meldt Weeronline. Wolkenvelden trekken rond dat moment over. Daar waar bewolking roet in het eten gooit is langer wakker blijven mogelijk ook nog de moeite waard. Ook ’s nachts zijn er mogelijk 15-20 vallende sterren per uur te bewonderen.

In de nacht van maandag op dinsdag is er ook nog een grote kans om vallende sterren te zien. Rond middernacht is de piek met zo’n 30 vallende sterren per uur. In het westen kunnen de wolkenvelden het uitzicht echter verpesten.

…zaterdag op zondag naar verwachting tot 27 vallende sterren per uur te zien. Het hoogtepunt van de meteorenregen is in de nacht van zondag op maandag, met 44 meteoren per uur. …

Wie de komende nachten naar de hemel tuurt heeft een goede kans vallende sterren te zien. ​De meteorenzwerm Perseïden bereikt dan zijn maximum.
Hoewel het zaterdag overdag nog kan regenen trekt de hemel in de loop van de dag steeds verder open, voorspelt Weeronline.
[quads id=1]
Als het inderdaad helder is, zijn er in de nacht van zaterdag op zondag naar verwachting tot 27 vallende sterren per uur te zien. Het hoogtepunt van de meteorenregen is in de nacht van zondag op maandag, met 44 meteoren per uur. Ook voor die nacht worden wolkenvelden verwacht, maar ook dan afgewisseld door heldere perioden. Ook in de twee nachten daarna zijn nog altijd ruim twintig meteoren per uur te zien.

Maanlicht
Wel kan het licht van de maan roet in het eten gooien. Die komt zaterdag om 23.00 uur op en zondag om 23.47. De beste tijd om de vallende sterren waar te nemen is volgens de meteorologen tussen zonsondergang en het moment dat de maan opkomt.
[quads id=1]
Perseïden
Elk jaar rond 13 augustus zijn er bij helder veel vallende sterren te zien. De Perseïden zijn brokjes steengruis van de komeet Swift-Tuttle, die als vallende sterren aan de hemel zijn te aanschouwen.

Met een echte ster heeft een vallende ster niets te maken. Het gaat om een stofdeeltje uit de ruimte dat de dampkring van de aarde binnenkomt en daar verbrandt. Het botst dan met hoge snelheid tegen moleculen in de lucht. Hierbij komt op zo’n 100 kilometer hoogte energie vrij in de vorm van een lichtflits die we vanaf de grond kunnen zien als een streep van licht.

En jawel hoor ook vanuit Suriname is deze zogeheten ‘meteorite shower‘ te zien!
Wil je weten hoe dit allemaal kan? Bekijk dan hieronder de video:

Door: ANP en Telegraaf
nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.