Ook de baby van 33-jarige Shanon Kartodimedjo overleden na brand

brand brandweer

…Zaterdag overleed de jongen, Luciano Mashard, aan zijn verwondingen, maandag de moeder en woensdag de zuigeling. Het drietal was met ernstige brandwonden per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo….

Ik sliep, maar hoorde plotseling lawaai en rook een brandgeur. Ik heb de kamerdeur opengetrapt, maar kon alleen de baby redden, die ernstig verbrand was. De moeder was bewusteloos en ook zwaar gewond”, vertelt Legiliano Mertodikromo, zoon van hoofdbewoner Vera Soeroto.
[quads id=1]
Het was half zeven ’s morgens. Hij riep naar zijn broer Urion en een buurjongen om te komen helpen met emmers water de brand te blussen. Dat gelukte, maar de tol zou later heel hoog blijken te zijn: de moeder en haar twee kinderen overleefden het ongeluk niet. Het drama voltrok zich vorige week vrijdag aan de Marowijnestraat. Het huis, een hoogbouwwoning staat fier als een kankantrie. Het valt op door de rose-groene kleur.

In een kamer beneden, met airco, woonde de 33-jarige Shanon Kartodimedjo met haar zoon van acht jaar en dochter die komende maandag haar eerste verjaardag zou vieren. Zaterdag overleed de jongen, Luciano Mashard, aan zijn verwondingen, maandag de moeder en woensdag de zuigeling. Het drietal was met ernstige brandwonden per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
[quads id=1]
Volgens de politie had de vrouw vier jerrycans met benzine opgeslagen. Het vermoeden bestaat dat één niet goed was afgesloten, waardoor de damp zich in het vertrek verspreidde. Bij het aanmaken van één van de lichtpunten moet door een vonk een explosie zijn ontstaan. Maar de precieze oorzaak is nog onduidelijk.

Zeven jaren terug nam Shanon haar intrek bij de familie van haar collega en vriendin vanwege haar sociale situatie. De vrouw des huizes Soeroto, is behoorlijk uit haar doen als zij haar relaas doet. Snikkend zoekt zij naar woorden. “Ik was al gewend aan Shanon ik ken haar via mijn dochter. Ik bood haar onderdak.” Waarom ze niet bij haar familie verbleef is onbekend.
[quads id=1]
Legiliano die wakker schrok redde de baby, die al ernstig gewond was en riep luidkeels naar haar broer. Volgens de pleegmoeder is het omgekomen kindje, van wie ze oppas was, als gevolg van het Zika-virus met microcefalie geboren. “Als Shanon van het werk kwam en ik vroeg hoe gaat het zei ze altijd: het gaat goed ma.” Ze beschouwde de oppas als haar pleegmoeder.
Eerdere berichten:

Moeder en 2 kinderen ernstig verbrand na brand in woning

35-jarige Shanon Kartodimedjo en haar 8-jarige zoon Luciano Mashard overleden

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.