Henk en Hermine de Graaf werden verdacht van kindermisbruik en -mishandeling

…Hij wil ‘niets meer met kinderen’ te maken hebben. “Al zou ik kinderen over straat zien vechten, dan nog bemoei ik me niet daarmee. Ook wil ik thuis liever geen kinderen op bezoek, want als een kind valt en zich verwondt, kunnen mensen anders denken….

“We zijn zeer opgelucht en blij dat we verder door het leven kunnen gaan als onschuldige mensen en dat we zonder smet met het goede werk kunnen doorgaan”, vertelt Henk de Graaf. Hij en zijn vrouw Hermine zaten achter slot en grendel, veroordeeld voor kindermisbruik en -mishandeling. Zij achttien dagen en hij ongeveer twee en een half jaar. Vorige week donderdag zijn ze in hoger beroep vrijgesproken.
[quads id=1]
Hoewel het christelijke paar al enige jaren op vrije voeten leeft, was de achterliggende periode geen makkelijke opgave. Ze werden in 2011 naar eigen zeggen de dupe van een lastercampagne. Aangewakkerd door iemand die zitting wilde hebben in het bestuur van het kindertehuis Lobi Blesi te Tamanredjo, waaraan ze leiding gaven.

Ze weigerden hem toe te laten en dat is ze niet in dank afgenomen. Toen de media de perikelen publiceerden, ging de kwestie in een plotselinge versnelling. De Graaf moest zich begin maart 2011 aanmelden bij de politie. “Ik dacht dat ik alleen verhoord zou worden, maar tot mijn verbazing werd ik ingesloten.”
[quads id=1]
In april 2012 kreeg het echtpaar toestemming om naar Nederland te gaan om Henks vader te begraven. “Als ik schuldig was, zouden we toch niet terugkeren.” De kinderen kwamen in hoger beroep terug op hun verklaringen. Hermine: “Ze zeiden dat ze gelogen hebben en hebben hun verontschuldiging aangeboden.”

Hij wil ‘niets meer met kinderen’ te maken hebben. “Al zou ik kinderen over straat zien vechten, dan nog bemoei ik me niet daarmee. Ook wil ik thuis liever geen kinderen op bezoek, want als een kind valt en zich verwondt, kunnen mensen anders denken. Ook geef ik kinderen geen lift meer. Mensen kunnen je snel beschuldigen ten aan zien waarvan ik toen werd verdacht.”

Lees het complete verhaal vandaag in de vrijdageditie van DWT: ‘Ik werd afgetakeld en vernederd door medegevangenen’

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.