Deze Chinese studie bewijst het: groene thee slankt af en beschermt de hersenen

…”Groene thee is de tweede meest gebruikte drank in de wereld na water en wordt in tenminste 30 landen geteeld. De oude gewoonte om groene thee te drinken kan een goed alternatief zijn voor medicijnen …

Een actief ingrediënt in groene thee genaamd epigallocatechin-3-gallate (EGCG) blijkt geheugenvermindering, weerstand tegen hersen-insuline en obesitas te remmen. Volgens een studie, gepubliceerd in het FASEB Journal, kan dit bestanddeel bijdragen aan het aanpakken van neuro-inflammatoire problemen en de weerstand tegen de hersenen-insuline.

Deze problemen worden veroorzaakt door het eten van veel vet en suiker (high-fat, high-fructose dieet, HFFD).

Goed alternatief voor medicijnen

Groene thee is de tweede meest gebruikte drank in de wereld na water en wordt in tenminste 30 landen geteeld. De oude gewoonte om groene thee te drinken kan een goed alternatief zijn voor medicijnen als het gaat om het bestrijden van obesitas, insulineresistentie en geheugenstoornis. Dit zegt Xuebo Liu, Ph.D., een onderzoeker aan het College van Voedselwetenschappen en Techniek, Noordwest A & F University, Yangling, China.

Eerdere studies hebben gewezen op de mogelijkheden van EGCG om de aandoeningen in het lichaam aan te pakken. Maar tot nu toe was het effect van EGCG op meer specifieke zaken, zoals insulineresistentie en mentale functie, nog niet in kaart gebracht.

“EGCG, het belangrijkste polyfenol in groene thee, bezit antioxidant-, anti-inflammatoire en cardioprotectieve activiteiten. Maar weinig rapporten hebben zich geconcentreerd op het potentieel effect op cognitieve stoornissen. In deze studie was het ons doel om de beschermende effecten van EGCG-behandeling op insulineresistentie en geheugenstoornissen door HFFD te onderzoeken, “voegt Liu toe.

Gebalanceerd dieet, voldoende slaap en beweging

Sommige studies suggereren dat regelmatig het drinken van groene thee de kans op het ontwikkelen van bepaalde kankers, zoals borstkanker, kan verlagen. Andere onderzoeksmaterialen toonden aan dat regelmatige groene thee drinkers, die vijf koppen of meer dagelijks drinken, 28 procent minder kans hebben op hartziekten. Het drinken van zwarte thee komt echter niet overeen met dezelfde resultaten.”

Dit betekent niet dat mensen veel junk food kunnen eten en de schadelijke effecten met veel groene thee tegengaan, aldus onderzoekers. Een gebalanceerd dieet, voldoende slaap en beweging is nog steeds belangrijk voor een gezond en gezond lichaam en geest.
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/07/29/tip-zelfgemaakte-thee-kun-gebruiken-als-slaapmiddel/

https://www.familienieuws.com/2017/03/02/binnengekomen-citroenwater-ter-voorkoming-van-kanker/

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie in Nederland en de rest van de wereld! Wilt u ook een nieuwsbericht, verhaal of familiebericht via ons delen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.