Video – Suriname leent vaccins bij buurlanden!

vaccinatie Suriname

…Aan ouders wordt gevraagd een pro-actieve houding in te nemen door zelf na te gaan of het vaccinatieschema van hun kind goed bijgehouden is….

Het Nationaal Immunisatieprogramma (NIP) van het Ministerie van Volksgezondheid kan vanaf volgende week weer voorzien in de behoefte aan het kindervaccinatieprogramma. Vanwege een stagnatie in de reguliere aanvoer van vaccins was er een tekort ontstaan. Het gaat in deze om de vaccins pentavalent, DKT, en bOPV.
[quads id=1]
Volgens een persbericht van het Nationaal Informatie Instituut (NII) heeft ons land bij Guyana 3000 pentavalent vaccins geleend, waardoor de achterstand van kinderen die gevaccineerd moeten worden, kan worden ingelopen.

Deze interventie is bekend bij zowel het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname, als dat van Guyana. Eerder heeft Guyana vaccins geleend bij ons. De DKT die ook wel bekendstaat als het gele koortsvaccin, is wereldwijd schaars, waardoor bevriende naties niet enthousiast zijn om andere hiermee te helpen. Aan ouders wordt gevraagd een pro-actieve houding in te nemen door zelf na te gaan of het vaccinatieschema van hun kind goed bijgehouden is. De achterstand in DKT en bOPV vaccinaties zal ingelopen worden volgens de regels van het kindervaccinatieprogramma.
[quads id=1]
NII geeft aan dat het ministerie zich bewust is van zijn verantwoordelijkheid en ervoor zorgt dat middels betere afstemming en voorraadbeheer, soortgelijke situaties in de toekomst voorkomen worden.

Volksgezondheid is tezamen met het Ministerie van Financiën in overleg met de Pan American Health Organization (PAHO) om middels een spoedbestelling via het PAHO Revolving Fund, binnen drie tot vier weken de vaccins weer binnen te hebben. Nadat de vaccins via het PAHO Revolving Fund in Suriname zijn gearriveerd, zullen 3000 pentavalent vaccins aan Guyana worden geven.

Bekijk hieronder een video waarbij twee jonge ouder vertellen over vaccinaties:

Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.