Video – Amber alert. Wat is dat precies?

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder. Je kindje ergens kwijt raken. Waar je jouw kleine net nog vrolijk zag spelen, is hij of zij in een fractie van een seconde even aan je aandacht ontsnapt.
[quads id=1]
Dagelijks overkomt dit meerdere ouders in Nederland. Het overgrote deel van de kinderen wordt gelukkig snel en veilig weer teruggevonden.

In april, mei en juni werden 6 Vermist Kind Alerts uitgestuurd. Alle kinderen (4 jongens en 2 meisjes) werden gezond en wel aangetroffen. Dit zelfs binnen 24 uur.

In juni werden delen van het AMBER Alert-systeem zelfs ingezet op vraag van de Belgische politie voor een vermist meisje van 6 jaar uit Anderlecht (BE). Het kind was samen met haar vader naar de markt gegaan en was sindsdien spoorloos. Uit videobeelden bleek dat het meisje door een vreemde man was meegenomen. Door een gouden tip kon de man de volgende dag ingerekend worden. Het meisje werd levend en wel teruggevonden.

In deze video van AMBER Alert Nederland zie je meer tips over wat je kunt doen bij een vermissing.
[quads id=1]

Deel deze video met iedereen!

Bron: Politie Nederland
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.