Bekendmaking – De avond Imeao wordt opgeheven!

…Er zijn 106 leerlingen op 46 leerkrachten en dit maakt de school niet rendabel. Dat heeft Onderwijsminister Robert Peneux maandag in De Nationale Assemblee gezegd….

Het avond Imeao wordt met het nieuwe schooljaar opgeheven vanwege het geringe aantal leerlingen. Er zijn 106 leerlingen op 46 leerkrachten en dit maakt de school niet rendabel. Dat heeft Onderwijsminister Robert Peneux maandag in De Nationale Assemblee gezegd.
[quads id=1]
Voor het nu aflopende schooljaar volgen in het vierde leerjaar zes leerlingen het onderdeel ‘bedrijfsaccountant’. In sommige klassen zitten er slechts drie leerlingen. In de nieuwe structuur van het Imeao zal blijven zitten niet meer voorkomen. Hierdoor hoeven leerlingen die zouden doubleren niet meer verwezen te worden naar de avondopleiding. Afgestudeerden van het avondmulo worden verwezen naar het avondhavo en de opleiding van de nieuwe leerkracht voor vervolgonderwijs.
[quads id=1]
Het avondmulo en de volwasseneneducatie blijven bestaan. Peneux zegt dat er bij avondopleidingen niet meer gesproken wordt van tweedekansonderwijs, omdat de meeste leerlingen er bewust voor kiezen om vroeg in het arbeidsproces te stappen en ’s avonds naar school te gaan.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.