Radiopresentator en oud-journalist Leo Lieuw overleden

…Liu Kim Yen, zoals Leo in werkelijkheid heette, heeft meer dan 50 jaar zijn krachten gegeven in de Surinaamse media. Ook bij de Ware Tijd is hij in dienst geweest…

De bekende radiopresentator en oud-journalist Leo Lieuw is maandagavond overleden. Menigeen zal de vertrouwde stem van Leo dinsdagavond op radio Apintie met zijn programma De RadioFoon nu moeten missen. Op 5 september zou hij 67 jaar oud worden.
[quads id=1]
Liu Kim Yen, zoals Leo in werkelijkheid heette, heeft meer dan 50 jaar zijn krachten gegeven in de Surinaamse media. Ook bij de Ware Tijd is hij in dienst geweest. Lucien Pinas, collega van Leo bij Radio Apintie, is evenals vele anderen die het slechte nieuws hebben vernomen, diep geschokt.
[quads id=1]
Hij omschrijft hem als een man die van grapjes hield. Maar ook als “iemand die hard werkte en zich altijd inzette”.

Van Leo was bekend dat hij vanaf 1983 elk jaar ter herdenking van de slachtoffers van de Decembermoorden en uit protest tegen het uitblijven van gerechtigheid in deze zaak zijn hoofd kaal liet scheren. “Het is niet om haatdragend of wreed te zijn naar de daders toe. De ene steelt een kip en wordt vervolgd en berecht. Waarom dan niet de andere die heeft gemoord, dat is mijn filosofie”, zei de oud-journalist destijds in een interview met de Ware Tijd.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.