Mogelijk sancties voor honderden leerkrachten die hebben gestaakt

…Valies voorziet problemen binnen het onderwijs zolang deze minister aanzit. “Een minister van onderwijs moet rust uitstralen, integendeel worden werkers bang. Hij is een briesende leeuw.”…

Landelijk hebben honderden leerkrachten die verbonden zijn aan de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Bond van Leraren (BvL) een ingebrekestelling ontvangen van minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. Daarin is opgenomen dat er tuchtmaatregelen zullen worden getroffen tegen de leraren, omdat ze op 28 en 29 juni een bondsvergadering hebben bijgewoond.
[quads id=1]
Op een dinsdag gehouden persconferentie heeft Wilgo Valies, voorzitter van de twee onderwijsbonden, zijn gal gespuugd over de ingebrekestelling die de leerkrachten vrijdag hebben ontvangen. “Wij gaan dit niet zo laten. Wij bereiden alle mogelijke stappen voor op deze keiharde aanval op leerkrachten”, maakte Valies duidelijk.
[quads id=1]
Hij voorspelt problemen bij aanvang van het nieuwe schooljaar als de minister op deze voet doorgaat. “De vakbond blijft altijd bestaan ook met een andere voorzitter, maar de minister is van tijdelijke aard.” Valies praat van een hetze tegen leerkrachten. “Deze man is een voedingsbodem voor problemen in het onderwijs. Hij geeft geen goed voorbeeld.” Valies voorziet problemen binnen het onderwijs zolang deze minister aanzit. “Een minister van onderwijs moet rust uitstralen, integendeel worden werkers bang. Hij is een briesende leeuw.”

archieffoto

In het schrijven wordt de leerkrachten “onverantwoord en onpedagogisch gedrag” verweten. De bondsman stelt dat de minister hiermee niet zorgt voor een goede werkomgeving, maar kiest ervoor om te ‘zwepen’. “Dit de cultuur van deze minister. Deze minister gebruikt liederlijke taal. Letterlijk ai bari leki wan grio.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.