Geweld na dodelijke aanrijding 19-jarige bromfietser

overleden Suriname

In Brownsweg is maandag hevig geweld uitgebroken ter hoogte van de openbare school nadat een negentienjarige bromfietser kwam te overlijden na een frontale botsing met een auto. Ooggetuigen verklaren dat hij en een andere jongeman bezig waren te stunten (‘wippen’…red) op twee bromfietsen toen ze tegen elkaar botsten.

Daardoor kwam het slachtoffer op de andere rijhelft waar hij geschept werd door een auto. Het voertuig en de bromfietser belandden in een goot. De bestuurder bleef volgens ooggetuigen ongedeerd, maar de bromfietser was er heel slecht aan toe. Hij heeft het ongeluk niet overleefd. Het incident heeft rond elf uur ’s morgens plaatsgevonden.

“Ze hebben het slachtoffer nog met een voertuig van de politie weggebracht voor medische behandeling. Maar toen het nieuws bekend werd dat hij overleden was brak de hel los”, zegt een voorbijganger. Een stuk of vijftien jonge mannen gingen tekeer en begonnen voertuigen uit de stad te bekogelen met stenen en flessen.

Er is zelfs gepoogd om het voertuig dat betrokken was bij de aanrijding in brand te steken, maar de politit kon dat voorkomen door een waarschuwingsschot. “Ruiten van trucks zijn ook kapot geslagen. Ze hebben ook vuur gegooid op een truck met houtblokken. De chaffeur reed toen naar de brandweer om het vuur te laten blussen. Onschuldige burgers moesten steeds in paniek wegrennen.”

De situatie was volgens een andere ooggetuige zó ernstig dat het Arrestatie Team van de politie erbij is gehaald om de jongens uit elkaar te jagen. Districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo bevestigde de aanrijding en het geweld dat daarop volgde. “De politie is bezig orde op zaken te stellen. Ik wacht hun rapportage af alvorens uitspraken te doen over wat er precies is gebeurd”, zei Pansa rond drie uur ’s middags.

Twee uur later was de politie nog sterk aanwezig in het gebied. “De jongens hebben zich weer verzameld langs de weg en bekogelen trucks en voertuigen van IamGold. Ze weigeren naar de dorpshoofden te luisteren en dreigen in de avond verder tekeer te zullen gaan”, vernam de krant van bezorgde bewoners uit het gebied.

gerelateerde berichten

 

18-jarige bromfietser overleden.

Bron: DWT