Aangehouden verdachten wilden inderdaad een aanslag plegen

De verdachte Nederlanders die op 23 juli door de politie zijn gearresteerd wilden een aanslag plegen. Zo zou blijken uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie (OM). Wie of wat het mogelijke doelwit was heeft de Ware Tijd nog niet kunnen achterhalen. Wel is duidelijk dat het gaat om de vertegenwoordiger van een bevriend land. Aanvankelijk verscheen in de media dat VS-ambassadeur Edwin Nolan mogelijk het doelwit van een terroristische aanval zou zijn.
[quads id=1]
Deze veronderstelling werd versterkt omdat volgens ooggetuigen blanke, Engelssprekende agenten aanwezig waren toen de verdachten werden opgepakt. Tot nu toe hult de Amerikaanse ambassade zich in stilzwijgen. Voor reacties werden de lokale media verwezen naar de Surinaamse autoriteiten. Of alleen de twee Nederlandse slagerszonen door justitie worden vastgehouden, is ook onduidelijk. Aanvankelijk meldde het Openbaar Ministerie de arrestatie van vijf verdachten.

Uit de tenlastelegging blijkt dat de verdachten beschuldigd worden van deelname aan een terroristische organisatie. Het OM had in zijn eerste verklaring aangegeven dat de verdachten geen gevaar zouden hebben gevormd voor een buitenlandse missie in Suriname. In het parlement gaf waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, geen antwoord op vragen van assembleeleden over deze kwestie.
[quads id=1]
Minister Welzijn zegt er de voorkeur aan te geven dat het OM publiekelijk mededelingen doet over deze zaak, omdat deze instantie de zaak onderzoekt. Het OM heeft deze week het contactverbod opgeheven dat was opgelegd tussen de verdachten en de buitenwereld inclusief hun advocaten. Vanaf hun aanhouding zijn zij vastgehouden op een geheime locatie.
Bron: DWT
gerelateerde berichten:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.