4 mannen voor de rechter ivm moord

Paramaribo mishandeling

…Kenneth H, René J., Alexandro M., Ashween C. en Didjinder D zijn allemaal op de een of andere manier betrokken bij de dood van een wachter. Het aanvankelijke plan was dat de man zou worden vastgebonden waarna cement zou worden gestolen, maar het verliep anders. Kenneth H. vertelde gisteren aan de rechter dat ze met z’n allen naar het bedrijf waren gegaan om diefstal te plegen….

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft meer dan twee uur besteed aan het ondervragen van de verdachten Kenneth H, René J., Alexandro M., Ashween C. en Didjinder D. maandag. Ze zijn allemaal op de een of andere manier betrokken bij de dood van een wachter op 10 oktober 2016 in het district Wanica.
[quads id=1]
Het aanvankelijke plan was dat de man zou worden vastgebonden waarna cement zou worden gestolen, maar het verliep anders. Kenneth H. vertelde gisteren aan de rechter dat ze met z’n allen naar het bedrijf waren gegaan om diefstal te plegen. Hij stond op de uitkijk en weet niet wat er is gebeurd. René J. zou hem achteraf verteld hebben hoe de wachter om het leven is gebracht. Lachitjaran vroeg op strenge toon aan Kenneth H. waarom hij voor de misdaad heeft gekozen, terwijl hij in staat is om te werken en op een eerlijke manier aan geld te komen. De rechter concludeerde dat geldzucht de beweegreden moet zijn geweest. Overigens hadden de mannen al op vier andere plekken cement gestolen.
[quads id=1]
René J. verklaarde dat er geen duidelijk plan was voor de diefstal. Hij had zijn vrienden naar de plek gereden, waar achteraf de wachter is gedood. Officier van justitie Nirmala Maikoe confronteerde hem met zijn verklaring bij de politie dat er een plan was beraamd om de diefstal te plegen. De verdachte ontkent dat hij dit tegen de politie heeft gezegd. Hij heeft er spijt van dat hij heeft meegedaan. Alexandro M. vertelde op de rechtszitting dat hij chauffeur van de anderen was en dat zijn taak verder was op de uitkijk staan. Maikoe vindt het vreemd dat meerdere personen die dag als chauffeur hebben gefungeerd. De verdachte vertelde verder dat René J. de wachter heeft gedood door hem met een steen te mishandelen.

Voor Ashween C. was het de tweede cementdiefstal met de anderen. Ook hij vertelde dat hij op de uitkijk had gestaan. Voordat ze het misdrijf pleegden, hadden ze flink wat alcohol gedronken. Didjinder D. ontkent dat hij op de hoogte was van het plan. Hij was in eerste instantie bij Kenneth H. om een bromfiets te repareren. Om bewijsmateriaal weg te maken hadden de mannen hun kleding na het voorval verbrand. Op 2 oktober houdt de officier van justitie requisitoir.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.