SLM is bezig het tekort aan piloten aan te vullen

slm Suriname

…”Wij hebben mensen ingehuurd om het tekort op te vangen en de vluchten voor ons uit te voeren. Het vluchtschema is intussen weer genormaliseerd. …

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft een tekort aan piloten om de regionale routes te onderhouden. Dat bleek dit weekend. “Er waren ziekmeldingen waardoor er een vertraging van een dag was op de vlucht uit Aruba zondag. Dit werkte ook door naar Guyana en Brazilië,” zegt SLM-directeur Robbi Lachmising.
[quads id=1]
“Wij hebben mensen ingehuurd om het tekort op te vangen en de vluchten voor ons uit te voeren. Het vluchtschema is intussen weer genormaliseerd. Ons personeel wordt maximaal ingezet, waardoor als iemand uitvalt om welke reden dan ook het direct te merken is.” Zonder zijn voorgangers een trap na te willen geven, zegt Lachmising dat er onvoldoende is gezorgd voor een goede aanwas van piloten. Het bedrijf is al geruime tijd bezig het korps uit te breiden. Er zijn intussen twee gezagvoerders en twee copiloten gecontracteerd.

“Het gaat om ervaren krachten die reeds alle simulatortesten hebben behaald. Er resten nog wat andere testen en wij verwachten dat ze binnen twee tot drie weken ingezet kunnen worden op onze regionale vluchten.” Hiermee zal het tekort aan piloten voor de regio binnenkort zijn opgeheven. Voor de langere termijn zijn er twee Surinaamse piloten in opleiding. Zij moeten een iets strengere opleiding doorstaan dan voorheen.
[quads id=1]
“De internationale veiligheidsregels zijn aangescherpt. Piloten moeten nu een aantal vlieguren hebben op bepaalde internationale routes, alvorens zij hun opleiding kunnen vervolgen. Daarom zullen onze vliegers in opleiding ook desnoods als derde kracht (navigator, …red.) in de cockpit van onze toestellen beginnen mee te vliegen om het benodigde aantal vlieguren te maken. Zij zullen daarna hun opleiding kunnen vervolgen”, aldus Lachmising. De behoefte aan meer piloten hangt samen met de toename van het aantal vliegroutes dat de SLM regionaal onderhoudt.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.