Video – Shanice van de Sanden samen met Oranjevrouwen kampioen!

…Shanice is een Nederlands voetbalster van Surinaamse afkomst die sinds het seizoen 2015/16 voor Liverpool LFC uitkomt. Ze speelt als aanvalster en staat bekend om haar snelheid….

De Oranjevrouwen zijn zondag voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen geworden. In de weerzinwekkende finale in Enschede werd Denemarken met 4-2 verslagen.
[quads id=1]
Nederland stond voor het eerst in de finale van een eindtoernooi. Voorheen was de halvefinaleplaats op het EK 2009 in Finland de beste prestatie van de voetbalsters.

Duitsland won de laatste zes EK’s, maar werd op dit toernooi in de kwartfinale uitgeschakeld door Denemarken, dat nog nooit een grote titel in de wacht wist te slepen.

De finale in de Grolsch Veste begon spectaculair. Nadia Nadim benutte al in de zesde minuut een strafschop voor Denemarken. Dankzij treffers van Vivianne Miedema en Lieke Martens stond Oranje na een half uur met 2-1 voor, maar Pernille Harder tekende vervolgens voor de Deense gelijkmaker.

Vroeg in de tweede helft bracht Sherida Spitse Ora uit een vrije trap Nederland opnieuw aan de leiding. Miedema besliste de finale kort voor tijd met haar tweede van de avond: 4-2.
[quads id=1]
De wedstrijd trok 28.182 toeschouwers, een record voor een duel in het vrouwenvoetbal in Nederland. Het vorige record werd donderdag gevestigd toen er 27.093 mensen naar de halve finale tussen Nederland en Engeland (3-0) kwamen.

Over Shanice van de Sanden
Ze is geboren in Utrecht op 2 oktober 1992. Shanice is een Nederlands voetbalster van Surinaamse afkomst die sinds het seizoen 2015/16 voor Liverpool LFC uitkomt. Ze speelt als aanvalster en staat bekend om haar snelheid. Met haar gelakte nagels, vuurrode lippenstift en haar korte kapsel altijd perfect in model, is Shanice van de Sanden – Shaan, zoals ze door haar teamgenoten wordt genoemd, een opvallende verschijning in de selectie van Oranje.

Bekijk hier wat shanice van de sanden vertelt over dit historisch moment:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.