Betaling AOV en bijstand binnenkort op een andere manier

“We zijn bezig met de voorbereiding, de testen lopen goed, we hopen midden van de maand, wanneer Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) moet worden betaald, dat dat middels pinpas kan gebeuren,” vertelt directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto. Er zullen binnenkort prepaid kaarten worden geïntroduceerd.
[quads id=1]
De bankdirecteur legt aan Starnieuws uit dat er een overeenkomst is met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, waarbij mensen die financiële bijstand en AOV ontvangen een pinpas krijgen die gekoppeld is aan hun naam. Het ministerie of het AOV-kantoor bepaalt op welke pinpas er wordt geüpload. De volgende stap is dat de dignitarissen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling ook een uploadbare prepaidkaart krijgen, zodat hun vergoeding regelmatig en op tijd hierop gestort kan worden. De prepaid kaarten zijn bij alle pinautomaten en point of sale te gebruiken.
[quads id=1]
Directeur Wilco Finisie van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling geeft aan dat het maanden en soms zelfs jaren duurde voordat de kapiteins en basja’s over hun maandelijkse tegemoetkoming beschikten. Dat zal binnenkort vergemakkelijkt worden door deze faciliteit, waardoor de mensen maandelijks kunnen rekenen op hun geld.

Ginmardo Kromosoeto, directeur SPSB

Geschreven door Raoul Lith
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.