Anoniem: Hij wil scheiden omdat ik ben misbruikt door mijn opa

Ik ben Anna. Ik heb mijn man Glenn leren kennen op de lagere school. Hij studeerde verder toen ik zwanger werd van onze tweeling. Per ongeluk want ik was pas 17 jaar. Ik heb altijd in huis gewoond met mijn moeder, mijn stiefvader mijn opa, mijn oma en mijn twee broertjes.

Ik denk dat ik al werd misbruikt toen ik 6 jaar was. Ik kan me dat nog heel goed herinneren. Ik kwam van school. Ik denk dat hij mij had opgehaald mijn broertjes waren er nog niet. In plaats van naar huis liepen we naar een schuur ergens in de buurt. Daar misbruikte hij mij. Hij heeft mij altijd daar misbruikt. Nooit in huis. Op latere leeftijd moest ik nog steeds daarheen zodat hij me kon misbruiken.

Ik werd nog steeds gebruikt toen ik mijn man leerde kennen. Ik was 15. Ik had omgang met mijn opa en nog niet eens met mijn man. Dat is 1 van de redenen dat hij nu van mij wil scheiden. Ik denk dat hij mijn misbruik vergelijkt met cheaten.

Een half jaartje geleden is mijn opa overleden. De periode dat hij ziek was heb ik hem geconfronteerd en gezegd dat hij een pedo* is. Mijn moeder, die erbij was, heeft het aan mijn man verteld. En ze heeft ons het huis uit gezet. Ik heb een tweeling van 4 jaar. Maar omdat we in het huis van mijn opa woonden moesten mijn man en ik eruit. Mijn moeder vond het heel erg dat ik deze dingen heb gezegd tegen haar vader terwijl hij op sterven lag. Ze gelooft mij niet. Ze vindt dat ik hem heb doodgemaakt.

Mijn man stond achter mij, en we konden wonen bij een kennis. Maar hij wist nog niet alles. Ik heb hem vorige week alles verteld. Dat ik tijdens onze relatie nog steeds misbruikt werd en dat ik ooit een keertje zwanger was van mijn opa. Ik kreeg een miskraam. Hij keek altijd op tegen mijn opa. Het was een harde klap voor hem.

Niet verwerken

maar Ik had nooit gedacht is dat hij mij zou verlaten. Mijn man kan het niet verwerken dat ik misbruikt ben geworden. Hij zegt dat hij bang is om mij aan te raken. Het ergste dat hij heeft gezegd is dat die kinderen misschien van mijn opa zijn. Maar dat is niet zo. Het misbruik is rond mijn 16de gestopt. Ik weet dat heel zeker want dat was toen mijn opa ziek werd. En mijn kinderen lijken heel erg op Glenn.

Aan de andere kant gelooft Glenn ook mijn moeder en zegt soms dat ik lieg voor mijn opa. Dat vind ik heel erg. Mijn oma is oud geworden. Maar zij weet alles. Zij weet ook van mijn miskraam.

Hij wil nu al scheiden

Glenn heeft me de deur gewezen. Alleen. De kinderen blijven bij hem. Hij wil mij voorlopig niet zien. We zijn pas getrouwd en hij wil nu al scheiden van mij. Ik vind het heel erg.

Ik ben sterk, ik huil niet want ik weet dat ik niet de schuldige ben. Door mijn werk in de zorg kom ik veel mensen tegen zoals mij. Ik ben wel verdrietig want ik wil niet scheiden. Ik wil ook niet apart leven van mijn kinderen. Maar ik ga mijn man niet smeken om bij mij te blijven. Ik ben niet uitgelopen.

Ik ben boos

Ik vind dat mijn man mij moest steunen. Hij mocht niet samen met mijn moeder staan. En mij beschuldigen. Als je 10 jaren lang bent misbruikt dan is het moeilijk. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik ben boos op mijn man. Ik had hem nooit in vertrouwen moeten nemen.

Mijn opa heb vermoord

Mijn vriendin bij wie ik nu ben zegt dat ik hem moet vergeven. Glenn moet het verwerken. Dat kan ik niet begrijpen. Ik ben juist degene die het moet verwerken. Ik weet niet wat ik moet doen. Moet ik akkoord gaan met een scheiding? Of moet ik vechten voor mijn huwelijk?

Maar wie vecht er dan voor mij? Ik wil wel voor mijn kinderen vechten. Als ik weer stabiel ben ga ik ze halen! Ik wil een eigen huis. Ik werk, het moet kunnen. Maar mijn man heeft mij echt teleurgesteld. Ik denk ook dat hij de misbruik altijd gaat gebruiken om ruzie te maken elke dag. Wat denken jullie? Ik heb trouwens geen spijt dat ik mijn opa ‘heb vermoord’. Ik ben blij dat ik het tegen hem heb gezegd. Ja toch?