Moeder en 2 kinderen ernstig verbrand na brand in woning

brand brandweer

…als gevolg van een vonk een explosie zijn ontstaan. De vrouw, haar 8-jarige zoon en 11-maanden oude baby liepen ernstige brandwonden op…

Een moeder en haar twee minderjarige kinderen hebben op vrijdag 4 augustus ernstige brandwonden opgelopen. De politie van Flora kreeg via de Centrale Meldkamer een melding van een woningbrand aan de Marowijnestraat.
[quads id=1]
Bij aankomst op de plek werden drie slachtoffers met ernstige brandwonden aangetroffen en per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De twee kinderen zijn in kritieke toestand opgenomen Intensive Care, terwijl de moeder voor verpleging is opgenomen. Twee manspersonen die hulp boden liepen eveneens brandwonden op en deden per eigen gelegenheid de Spoed Eisende Hulp aan. Na medische behandeling zijn deze heengezonden.

Onderzoek wees uit dat de moeder met haar twee kinderen onderdak is geboden in een bijgebouw op hetzelfde perceel waar ook de hoofdwoning staat. In het bijgebouw heeft de vrouw vier jerrycans met benzine opgeslagen. Het vermoeden bestaat dat één van de jerrycans niet goed was afgesloten. Hierdoor moet er sprake zijn geweest van verdamping, waardoor de damp zich in het vertrek verspreidde.
[quads id=1]
Bij het aanmaken van één van de lichtpunten moet er als gevolg van een vonk een explosie zijn ontstaan. De vrouw, haar 8-jarige zoon en 11-maanden oude baby liepen ernstige brandwonden op. Twee bewoners van de hoofdwoning schoten hen te hulp. De jongeman die de deur open trapte liep brandwonden op aan zijn haar, baard en wenkbrauwen. De andere manspersoon liep brandwonden op aan zijn hand bij het vasthouden van hete zinkplaten.

Bij aankomst van de ingeschakelde brandweer hadden omstanders het vuur reeds geblust. De brand heeft zich beperkt tot de ruimte van het bijgebouw, die op het elektriciteitsnet is aangesloten. De drie andere jerrycans met benzine zijn door de brandweer in beslag genomen.
[quads id=1]
De politie van Flora en de afdeling Forensische Opsporing zijn belast met deze zaak.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.