‘Mishandelende’ crècheleidster en hoofd van Putcher Crèche moeten vertrekken!

…We hebben de strijd gewonnen en zijn echt blij dat we maandag weer naar het werk gaan om met de kinderen herenigd te worden”, zegt crècheleidster Sharon Bechan. …

Lucia Fung-A-Wing is ontheven als hoofd van de Putcher Crèche. Ze wordt maandag opgevolgd door Annette Vyent die met veertien andere crècheleidsters vanaf 17 juli actie heeft gevoerd om Fung-A-Wing weg te krijgen. Ze vonden dat ze onheus werden behandeld door onder andere het gebruik van krachttermen tegen hen en beschuldiging van diefstal.
[quads id=1]
Het ontheven hoofd heeft ongeveer een jaar de functie bekleed. Ook de crècheleidster die vorige week een jongetje aan het hoofd verwondde moet vertrekken. Fung-A-Wing over haar ontheffing: “Ik had dit helemaal niet verwacht en had gehoopt dat de mensen weer aan het werk zouden komen. Vervolgens zouden we het probleem bespreken om verder samen te werken, maar ze zijn op hun standpunt gebleven.” Ze hebben hiermee een aanmaning genegeerd van Phylicia van Cooten, directeur van Stichting Beheer en Exploitatie Crèches, dat ze op 19 juli het werk moesten hervatten. Het is onduidelijk of de toen aangekondigde maatregelen bij het volharden in de staking zullen worden doorgevoerd is onduidelijk.
[quads id=1]
Fung-A-Wing zegt dat zij met opgegeven hoofd vertrekt, omdat ze toch enkele zaken voor elkaar heeft gekregen. Zo is de hygiëne verbeterd, de kinderopvang kindvriendelijk gemaakt, is er een aparte ruimte voor baby’s ingericht en heeft de crèche een busje aangeschaft waarmee de kinderen educatieve tochten kunnen maken. “Ik dien een levende God en mijn God is altijd vijf voor twaalf”, zegt ze zonder in detail te willen treden. Een van de zaken die haar niet in dank zijn afgenomen is dat ze een einde heeft gemaakt aan het stelen van onder andere voedsel en spullen van de kinderen, door deze in haar kantoor op te sluiten. Ook heeft ze gezorgd dat de crèche niet eerder sluit dan is vastgesteld.
[quads id=1]
“We hebben de strijd gewonnen en zijn echt blij dat we maandag weer naar het werk gaan om met de kinderen herenigd te worden”, zegt crècheleidster Sharon Bechan. Zij verzekert dat de ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen brengen en dat leidsters er alles aan zullen doen om ze goed op te vangen. Bechan ontkent dat de leidsters met hun staking de pupillen aan hun lot hebben overgelaten. “We hebben dat niet zomaar gedaan en we moesten uiteindelijk ook opkomen voor onze belangen.”

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/05/16/video-creche-medewerker-ontslagen-gewelddadige-video-beelden-belgie/

https://www.familienieuws.com/2017/07/28/crecheleidster-gooit-babyvoedingblik-naar-jongetje-5/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.