Bekendmaking: Er komen 5 nieuwe verkeerslichten in Paramaribo

...de politieagenten die in de felle zon op hoek Van ’t Hogerhuysstraat en Willem Campagnestraat het verkeer onder bedwang moeten houden. …

De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is al geruime tijd bezig met voorbereidingswerkzaamheden rond nieuwe verkeerslichten op 5 cruciale kruispunten in Paramaribo. Een groot deel van het werk is al gedaan.
[quads id=1]
Bij het kruispunt Van ’t Hogerhuysstraat – Willem Campagnestraat zijn de lichtbakken gisteren opgehangen.
Er worden op alle 5 kruispunten tegelijk gewerkt. Henk Wip, hoofd van de afdeling, stelt dat er wat vertraging is opgelopen in het proces vanwege de regenval. Het overgrote deel van de werkzaamheden wordt in eigen beheer van het ministerie uitgevoerd. Deze werkzaamheden strekken zich uit van ondergrondse bekabeling, aanleggen van masten, tot het configureren van de systemen. “Het duurt wel even, omdat je op alle 5 kruispunten tegelijk werkt. Dit ook omdat je alle 5 kruispunten tegelijk in werking wil stellen”, zegt Wip.
[quads id=1]
Er wordt naast voornoemde kruispunten gewerkt aan verkeerlichten op het kruispunt Coesewijnestraat- Ephraimzegenweg, kruispunt Sophie Redmondstraat – Zwartenhovenbrugstraat, kruispunt Kernkampweg-Washingtonstraat en de Ringweg-Charlesburgweg. Met de komst van de nieuwe verkeerlichten zal de verkeerscirculatie binnen het betreffende gebieden volgens Wip aangepast worden. De bedoeling is om de doorstroming en de afwikkeling van het verkeer te bevorderen.
Wat wij in de afgelopen jaren veel zien zijn de politieagenten die in de felle zon op hoek Van ’t Hogerhuysstraat en Willem Campagnestraat het verkeer onder bedwang moeten houden. Gevraagd als dit tot het verleden zal behoren, reageerde Wip dat dit niet meteen het geval zal zijn. “Het probleem is veel groter. Het project Dalian 4 gaat ook van start. Binnen Dalian 4 zal ook de Highway verbreed worden.
[quads id=1]
De bedoeling daarvan is om de doorstroming vanuit de Highway te bevorderen. De plannen liggen er. Met de komst van de verkeerslichten en de verbreding van de Highway zullen wij een veel betere doorstroming krijgen”, aldus Wip.
Geschreven door Kavish Ganesh

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.