Aangehouden ‘ISIS’ verdachten blijven afgesloten van de buitenwereld

broers Paramaribo

…Aanvankelijk meldde het OM de aanhouding van vijf verdachten, onder wie twee Nederlandse mannen. In hoeverre al deze verdachten nog zijn aangehouden is onduidelijk….

Het Openbaar Ministerie (OM) staat voorlopig nog geen contact toe tussen de van terrorisme verdachte personen die recentelijk door de politie zijn aangehouden en hun advocaten. Ook met familieleden mogen ze nog geen contact hebben. Zo verneemt de Ware Tijd donderdagavond van een advocaat die overigens niet bij deze betrokken is. De verdachten zouden volgens het OM betrokken zijn bij activiteiten met een “terroristisch oogmerk”.
[quads id=1]
“Ik heb vernomen dat collega’s wier cliënten zijn aangehouden weer een verzoek hebben gedaan om de beperking op te heffen, maar ze kregen nul op rekest van het Hof van Justitie”, zegt de strafpleiter. Raoul Lobo, een van de twee advocaten in deze zaak, heeft dat ook bevestigd tegenover het Nederlandse ANP. De advocaat vindt dat hij met de huidige gang van zaken op achterstand wordt gezet, omdat het Openbaar Ministerie alle gelegenheid heeft een zaak tegen de verdachten op te bouwen.

De verdediging kan zich nog niet voorbereiden omdat ze nog niet beschikt over de politiedossiers. “Het OM kan zich nu al voorbereiden op de zaak, maar wij niet. Wij komen daardoor op achterstand, daarom willen we met de verdachten praten.” Indien het contactverbod niet snel wordt opgeheven zullen de advocaten komende week weer een poging daartoe ondernemen. Vanaf de mannen op zondag 23 juli in Paramaribo zijn aangehouden is door de justitiële autoriteiten bitter weinig aan de samenleving meegedeeld, wat geleid heeft tol talrijke speculaties, vooral op sociale media.
[quads id=1]
Was het niet dat dagblad ‘De West’ op 24 juli hierover had gepubliceerd, was er kennelijk tot nu toe geen ruchtbaarheid over de arrestatie gegeven door de autoriteiten. Tot nu toe gaf het OM twee summiere verklaringen uit waarin de arrestatie bekend wordt gemaakt en later de verlening van de inverzekeringstelling. Eind vorige week liet justitieminister ad-interim Ferdinand Welzijn weten dat er binnenkort een persconferentie wordt gehouden. Nu ruim een week later heeft die nog niet plaatsgevonden. Aanvankelijk meldde het OM de aanhouding van vijf verdachten, onder wie twee Nederlandse mannen. In hoeverre al deze verdachten nog zijn aangehouden is onduidelijk.
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/07/27/terreur-verdachten-31-jarige-nasser-en-35-jarige-raoul/

https://www.familienieuws.com/2017/07/28/brunswijk-is-schoonzoon-ken-eens/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.