Video – Wat is cellulite en hoe kom ik er vanaf?

…Als je denkt dat alleen vrouwen met overwicht last kunnen krijgen van cellulite heb je het mis. Dunne mensen kunnen met zo goed last krijgen van die puntjes…..

Cellulites, de nachtmerrie van bijna elke vrouw? Er zijn veel dingen die alle vrouwen gemeen hebben, vandaag gaat het over een onderwerp waar veel vrouwen liever niet over willen praten. Sommige walgen er zelfs van, ik heb het over cellulite. Niet iedereen vindt cellulite erg, maar als je zou kunnen kiezen zou je dit liever kwijt dan rijk zijn.
[quads id=1]
Je kunt het op verschillende manieren benoemen; sinaasappelhuid, putjes, cellulite en cellulitus. Iedere vrouw weet wat het is: Het zijn die putjes in de bovenbenen en billen.  Je baalt ervan als het super zonnig weer is en je het liefst de hele dag wilt rondlopen in je short of in je bikini aan het zwembad wilt liggen.

In dit artikel gaan we je vertellen wat die bubbels precies zijn en hoe het komt dat jij hier wellicht last van hebt. We vertellen ook wat je kan doen om hier vanaf te komen!
[quads id=1]
Wat is cellulite?

Als je last hebt van cellulite komt dit door een verstoring van het bindweefsel en de toename van vetcellen in de onderhuid. Cellulite is een typische kwaal waar vooral vrouwen door getroffen worden. Wist je dat 90% van de vrouwen hier last van heeft? Cellulite komt het vaakst voor op de billen, dijen en bovenbenen. Je zou denken dat er door de grote hoeveelheid mensen die er last van hebben wel iets aan te doen is. Dat is er zeker, maak het is niet met een pilletje opgelost.

Doordat het bindweefsel verhardt, trekt het de huid om die verhardingen. De vetcellen vormen de kussentjes die door het bindweefsel wordt omringd. Hormonen zijn in 9 van de 10 keer de oorzaak van het cellulite probleem. Het hormoon oestrogeen zorgt ervoor dat het vet wordt opgeslagen en opzwellen. Hierdoor kunnen afvalstoffen ook niet goed meer worden afgevoerd. Dit proces kan door een bepaalde levensstijl in een neerwaartse spiraal terecht komen! Gezond eten, en goed sporten zijn KEY!

Iedereen kan last hebben van cellulite, dus niet alleen vrouwen, maar ook mannen. Tevens zal ik ook een fabeltje uit de wereld verhelpen. Als je denkt dat alleen vrouwen met overwicht last kunnen krijgen van cellulite heb je het mis. Dunne mensen kunnen met zo goed last krijgen van die puntjes.

Het maakt ook niet uit hoe oud een persoon is. Deze aandoening is ook niet leeftijdsgebonden. Vrouwen op leeftijd en vrouwen die net in de pubertijd komen kunnen er last van krijgen.

Waarom heb ik cellulite?

Door de toename van het hormoon oestrogeen kan er cellulite ontwikkelen. We kunnen er niets aan doen (dit zou je ook niet willen), maar het zorgt wel indirect voor het cellulite probleem. Dit proces van de vetophoping kan daadwerkelijk vertraagd worden.

Dit wetende, kunnen dit proces ook versneld worden. Hierdoor kan de cellulite zich sneller gaan ontwikkelen. Hierboven heb ik je al verteld dat een bepaalde levensstijl ervoor kan zorgen dat cellulite een echt probleem kan worden. Door slecht te eten (veel ongezonde koolhydraten) en weinig te sporten, zal het cellulite proces zich sneller ontwikkelen.

Je zit waarschijnlijk niet te wachten op de vraag “waarom heb ik cellulite?”. Je wilt natuurlijk veel liever weten wat jij tegen cellulite kan doen. Gelukkig zijn er veel verschillende dingen die jij kunt ondernemen om het cellulite proces te minimaliseren!

Wat kan ik er tegen doen?

Er zijn veel dingen die je (gelukkig) zelf kunt doen om cellulite tegen te gaan. Zoals al eerder verteld kun je niet van cellulite afkomen door een simpel pilletje te slikken. Daadwerkelijk actie ondernemen is het aller belangrijkste wat er is.

Niets komt je zomaar aanwaaien en alles wat je wilt bereiken is daadwerkelijk mogelijk, mits er natuurlijk actie ondernomen wordt.
[quads id=1]
     Sport en cellulite
Regelmatig sporten is natuurlijk altijd al van belang voor een optimale gezondheid. Echter door speciale bewegingsoefeningen die gericht zijn op de benen en billen, kun je zelf cellulite “weg trainen”. Het makkelijkste wat je kunt doen is simpelweg hardlopen! Erg goed voor je benen en billen en daarnaast zorg je ook dat je buikvet aangepakt wordt.

Voeding
Naast sport is voeding erg belangrijk. Iedereen zou moeten letten op zijn/haar voeding, want voeding is de brandstof voor je lichaam. Slechte brandstof zal een auto ook niet goed doen. Daarom moeten we er altijd voor zorgen dat we goede brandstof binnen krijgen.

Een aantal belangrijke punten om de weten:
Drink altijd 2 liter water per dag
Mijd snelle koolhydraten!
Geen witte pasta, witbrood of witte rijst!
Eet voldoende eiwitten (goede brandstof, ook voor het trainen!!)

Massage
Er zijn tegenwoordig ook massages die voor een vermindering zorgen van cellulite! Door de huid op een bepaalde manier de masseren zal de bloedcirculatie in je lichaam verhogen. De zuurstoftoevoer wordt hierdoor gestimuleerd waardoor je huid er een stuk beter uitziet. Dit soort massages zijn niet kinderachtig, er wordt heftig gemasseerd!
Bekijk hieronder een video van zo een massage:

(p.s. Het is een stuk makkelijker als iemand het voor je doet)
Conclusie

De conclusie die je uit dit artikel kunt halen is dat je daadwerkelijk wel iets kunt doen om cellulite aan te pakken. Echter zal je hier wel veel energie in moeten steken. Sport en voeding zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op je cellulite! Deel dit artikel met al je vrienden, wellicht willen zij ook hun cellulites verminderen.

Bekijk hieronder een video van een dame die vertelt hoe ze met Appelazijn gladde bovenbenen heeft gekregen:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.