Video – Cees (60) heeft 30 vergiftigde eieren gegeten en maakt zich ernstig zorgen!

…Deze stof kan schade aan de lever, nieren en schildklier veroorzaken. Deze eieren mogen dan ook absoluut niet worden opgegeten…

“Ik heb er zeker 30 op”
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwde eerder vandaag dat er giftige eieren in omloop zijn. Het gaat om de eieren van een bepaalde producent met de code X-NL-40155XX en het eten van deze eieren kan acuut gevaar opleveren voor de volksgezondheid.
[quads id=1]
Fipronil
Het gaat om de eieren van een bepaalde producent, maar om welke het precies gaat wil de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet zeggen. Wel waarschuwt de NWVA dat het gehalte van de schadelijke stof fipronil in de desbetreffende eieren te hoog is. Deze stof kan schade aan de lever, nieren en schildklier veroorzaken. Deze eieren mogen dan ook absoluut niet worden opgegeten, maar Cees Nieuwkerk (60) deed dat per ongeluk wel.
Eierendieet
[quads id=1]
Aan RTL Nieuws vertelt hij zijn verhaal: “Mijn diëtiste heeft me een dieet voorgeschreven waarbij ik twee weken lang heel veel eieren moet eten. Ik heb vorige week twee trays eieren gekocht, daarvan is de eerste nu op. Met de laatste ben ik halverwege.” Zijn dieet werkte goed; in een korte tijd is hij al een paar kilo kwijtgeraakt. Net toen Cees muffins in de oven wilde zetten, kwam het bericht over de giftige eieren naar buiten: “Mijn vrouw zei ineens dat ik de eieren moest controleren. Nou, ik heb 40 jaar meegedaan met de loterij en nooit iets gewonnen, maar nu was het ineens bingo. Ik heb er zeker wel 30 van gegeten.”

Ondanks dit toch tamelijk slechte nieuws blijft hij er rustig onder: “Ik heb hart- en leverproblemen, artrose in mijn handen en ik heb twee kunstheupen. Ik schrik niet meer, maar vanbinnen denk ik wel what the fuck zoals ze dat tegenwoordig zeggen.” Of Cees ook daadwerkelijk last heeft van de eieren is door zijn aandoeningen moeilijk vast te stellen: “Ik voel het verschil niet meer.”
[quads id=1]
Hij gaat wel naar de huisarts om dit uit te zoeken en mag zich dan wel niet druk maken, boos is hij zeker: “Ik voel me belazerd. De NVWA wist dit al veel langer. Ik heb veel vragen gesteld maar heb nog steeds geen antwoord.”

Bekijk hier de video erover:

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Facebook
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.