Video- Slm kantoor heet voortaan ‘Atta M. Mungra’ gebouw

…Uit “dankbaarheid en erkenning” voor de wijze waarop hij zijn krachten aan het bedrijf heeft gegeven is het hoofdgebouw naar hem vernoemd….

Het hoofdgebouw op het SLM-complex aan de Jagernath Lachmonstraat heet voortaan het ‘Atta’ M. Mungra-gebouw. De onthulling van het naambord vond woensdag plaats als inluiding van de jubileummaand ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de vliegmaatschappij. Motilal ‘Atta’ Mungra, nu wijlen, was in de periode 1981-1989 directeur van de SLM.

Uit “dankbaarheid en erkenning” voor de wijze waarop hij zijn krachten aan het bedrijf heeft gegeven is het hoofdgebouw naar hem vernoemd. Hij heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de groei van dit bedrijf”, zei conferencier Gerda Tjin Fooh. Directeur Robbi Lachmising hield de aanwezigen voor dat dit het tweede gebouw op het SLM-complex is dat wordt vernoemd naar iemand die bijzondere verdiensten heeft gehad in de ontwikkeling van de vliegmaatschappij.

Enige tijd geleden werd het gebouw waarin de SLM-vakbond is gehuisvest vernoemd naar toenmalig bondsvoorzitter Fred Derby. Derby was niet in dienst van de SLM, maar hij heeft “heel veel betekend” voor de onderneming, zei de directeur. Mungra heeft, aldus de SLM-topman, enorm veel voor het bedrijf betekend, vooral in de moeilijke periode in de jaren ’80. Behalve dat onder zijn leiding het hoofdkwartier van het bedrijf werd opgezet heeft hij met vindingrijkheid ervoor gezorgd dat de SLM bleef vliegen.

Ook toen de samenwerking tussen Suriname en Nederland dermate was verslechterd en het bedrijf geen landingsrechten meer had voor Nederland vond Mungra een manier om dat toch te doen. Onder de naam Aero Air bleven piloten en het cabinepersoneel compleet in SLM-uniform vluchten uitvoeren van en naar Nederland. Lachmising vroeg zich af wat er van de luchtmaatschappij terecht zou zijn gekomen indien Mungra in die periode niet de leiding zou hebben gehad.

Met vindingrijkheid en innovatief denken heeft hij de SLM groot gemaakt. Momenteel bevindt de staatsluchtvaartmaatschappij zich weer in “onstuimig water”, stelde de directeur, maar het bedrijf zal ook deze moeilijke periode overbruggen. In het kader van de jubileumactiviteiten ontving een trouwe SLM-passagier die dezelfde dag als het bedrijf werd geboren in 1962 een vliegerticket om met zijn gezin zijn verjaardag in Nederland te vieren.

Bekijk hier de video van hun 50 jarig bestaan:

Bron: DWT