Daklozen moeten eten op straat bedelen door de staking. Ze hebben honger!!

“Ik heb echt honger en mijn lichaam voelt zwak aan. Ik wilde een bad nemen en eten, maar ze hebben me gezegd dat ik morgen terug moet komen”, klaagt de dak- en thuisloze Ruben Mokkum. Hij loopt elke morgen van de omgeving van de Membre Boekoekazerne aan de Gemenelandsweg naar de Stichting Bureau Dak- en Thuislozen aan de Wichersstraat en terug.
[quads id=1]
Mokkum was dinsdag zeer teleurgesteld toen hij hoorde dat de medewerkers van de stichting staken. Ze hebben hun salaris over juli nog niet gekregen en bovendien moeten ze het jaarlijkse vakantiegeld ontvangen. De stichting heeft de subsidie van juli nog niet. Zolang het geld van het personeel niet is gestort, wordt het werk niet hervat.
[quads id=1]
“Nu ik geen eten heb gekregen, moet ik bedelen anders kan ik niet verder lopen, omdat ik verzwakt ben”, zegt Mokkum die zit op een stoep aan de Wagenwegstraat. “Ik hoop dat alles weer goed komt, zodat ik elke dag weer een brood kan eten.” Hij doet karweitjes voor de mensen nabij de Memre Boekoekazerne en kan hierdoor een warme maaltijd kopen. Bij het bureau komen er ongeveer tachtig tot honderd ‘zelfmelders’. Ze komen er voor een bad en krijgen ’s morgens en ’s middags een broodmaaltijd. Het opvangcentrum van het bureau vangt ongeveer twintig mensen op.

Vanessa Landveld, werkzaam bij de stichting, vindt het jammer dat de dak- en thuislozen de dupe worden van het uitblijven van haar salaris en dat van haar collega’s. Zij benadrukt hoe belangrijk en risicovol hun werk is. “Wij halen normaliter zwervers uit de stad en leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid. Als we dit niet meer doen, zal de stad niet meer toeristisch vriendelijk zijn.” Het ophalen is echter al geruime tijd opgeschort.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.