Woningzoekende studenten krijgen ondersteuning

…studenten te helpen met een woning. Ook vicevoorzitter Melvin Bouva heeft zich ook sterk gemaakt voor dit project. …

De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en de Vereniging voor Minder draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) hebben een memorandum of understanding getekend voor het ter beschikking stellen van 35 percelen te Waterland in het district Para. Paul van Dun, voorzitter van de VMSS, is bijzonder ingenomen met de bereikte mijlpaal.
[quads id=1]
SPSB directeur, Ginmardo Kromosoeto, vertelt dat de bank benaderd is geworden door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om te ondersteunen en te kijken hoe studenten te helpen met een woning. Ook vicevoorzitter Melvin Bouva heeft zich ook sterk gemaakt voor dit project. “Als bank hebben we dus gekeken wat de ruimte is die we hebben, want, wat er ook gebeurt, we moeten geld verdienen, en we kunnen niet zomaar geld uitgeven,” meent Kromosoeto.

De 35 percelen, welke eigendom van de bank zijn, zijn in een project ter beschikking gesteld aan de de studenten, zodat ze als collectief het project kunnen aanpassen. “We hebben gezegd dat als we dit in een pakket kunnen doen, we nog steeds bedrijfsverantwoord bezig zijn om het traject te ondersteunen,” zei de bankdirecteur. In het verleden zijn er op dezelfde wijze ook al percelen voor woningen van particulieren ter beschikking gesteld. Door de SPSB zijn er deskundigen aangetrokken om ervoor te zorgen dat het toezicht en de uitvoer correct plaatsvinden, conform de regelgeving.
[quads id=1]
Revolving karakter
Kromosoeto geeft aan dat de SPSB het mandaat van de regering heeft gehad om het beheer te doen van het woningbouwfonds lage inkomensgroepen. “Er is geld gezet, de huizen worden gebouwd en de mensen moeten aflossen. Met die middelen die we innen, kunnen we dan weer andere projecten starten.” legt hij het revolving karakter van het fonds uit.

Kromosoeto geeft aan dat het project wordt uitgevoerd met de studenten. Wanneer dit traject is ingezet en men de ‘best practise’ al helemaal door heeft, dan wordt met een vervolgproject gestart. De percelen zijn ingezet door de SPSB terwijl de Assembleevoorzitter zich heeft ingezet om modellen te ontwerpen die kunnen groeien. Met minder dan SRD 100.000 kan er al een huis neergezet worden. Met de aflossing die plaatsvindt, kunnen anderen van de doelgroep weer geholpen worden aan deze 5% lening.

Bekijk hier wat Melvin Bouva erover vertelt op zijn Facebook page:

Geschreven Raoul Lith
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.