RGD verloskundigen voeren GEEN zwangerschapscontroles uit!

zwanger Suriname

…Het RGD-personeel – ongeveer zevenhonderd man – staakt het werk omdat de vakantiegelden en de salarissen niet zijn overgemaakt…..

Om kracht bij de actie te zetten, zullen de verloskundigen aangesloten bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) geen zwangerschapscontroles uitvoeren. Zij zullen alleen hun actie onderbreken als een bevalling moet worden ingeleid. “We zijn niet zo onmenselijk om een hoogzwangere in de steek te laten”, zegt een verloskundige.
[quads id=1]
Het RGD-personeel – ongeveer zevenhonderd man – staakt het werk omdat de vakantiegelden en de salarissen niet zijn overgemaakt. De instructie van bondsvoorzitter Robby Naarendorp is ertot twaalf uur dinsdagmiddag gewacht. Het personeel mocht toen de werkplek verlaten. “Wij willen ons salaris en vakantiegeld. Als alleen het salaris wordt gestort gaan de acties door.”
[quads id=1]
Dit is de derde opeenvolgdende maand dat de lonen van het personeel op zich laat wachten. Werknemers die al ongeveer twintig jaar in dienst zijn zeggen voor het eerst mee te maken dat hun salarissen niet gegarandeerd zijn. De leden van alle RGD-poli’s hebben zich verzameld bij het hoofdkwartier aan de Johan Adolf Pengelstraat.

voorbeeldfoto

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.