Video – Nederlandse Lotte is de mooiste tiener ter wereld

…Over extra aandacht van jongens wil ze niet teveel uitweiden. “Of ik een vriendje heb? Dat houd ik liever privé. Ik krijg wel heel veel berichtjes en felicitaties, maar daar zoek ik niets achter. …

Lotte van der Zee (18) uit Enschede gaat sinds dit weekend door het leven als Miss Teen Universe. “Ik kan het eigenlijk nog niet beseffen, maar het is zo super leuk, gekkenwerk!”
[quads id=1]
De Enschedese had bij de verkiezing in Guatemala concurrentie van 33 andere missen, maar de jury koos voor Lotte. En dat terwijl ze een black-out kreeg toen haar op het podium de vraag werd gesteld wat een Miss Teen Universe in zich moet hebben. “Ik had de hele dag geoefend op mijn antwoord”, vertelt Lotte aan RTL Nieuws. “Maar toen ik op het podium stond en de spotlights op mij gericht waren sloeg ik helemaal dicht. Ik was zo zenuwachtig.”

Lotte kwam niet uit haar woorden en riep haar vader op het podium. “Ik gaf mijn antwoord in het Nederlands en mijn vader vertaalde het. Toen had ik ineens de smaak te pakken en heb ik het zelf afgemaakt in het Engels. Daarna was ik heel verdrietig, ik was in tranen. Ik dacht echt dat ik het verpest had. Maar blijkbaar vond de jury het wel leuk dat ik mijn vader erbij haalde.”

‘Ik ben het!’
De jonge Twentse bleef uiteindelijk over met miss USA. Dat zij en niet de Amerikaanse gewonnen had, was voor Lotte niet meteen duidelijk. “De presentator sprak Spaans, dus ik moest goed opletten. Hij riep ineens: ‘miss Teenage’. Ik keek naar het Amerikaanse meisje en zij juichte niet. Toen dacht ik: dan ben ik het!”
[quads id=1]
Voor Lotte, die vorig jaar ook al werd uitgeroepen tot Miss Beauty of Overijssel en Miss Teen of the Netherlands, is het een droom die uitkomt. “Ik dacht: is dit echt? Mag ik die kroon echt hebben? Vroeger keek ik wel prinsessenfilms, maar nooit met de gedachte: dat word ik ook. Maar als ik mijn kroon opzet en mijn jurk aantrek voel ik me wel echt een prinses.”

Naar school
Lotte geniet nu van een welverdiende vakantie in Mexico. Als ze weer terugkomt in Nederland gaat ze ‘gewoon’ weer naar school. Lotte volgt de opleiding Beauty en Wellness in Almelo. “Ik zal wel wat meer vrij krijgen dan andere studenten, omdat ik vaker weg ben. Ik zit bijvoorbeeld in de jury voor een Belgische missverkiezing.”

Over extra aandacht van jongens wil ze niet teveel uitweiden. “Of ik een vriendje heb? Dat houd ik liever privé. Ik krijg wel heel veel berichtjes en felicitaties, maar daar zoek ik niets achter. Ik vind het allemaal super leuk.”

Wat de titel haar financieel oplevert, weet ze nog niet. “Ik heb de organisatie nog niet gesproken, iedereen was zo druk”, zegt ze tegen Tubantia. Ondanks dat Lotte heel trots is op de titel, blijft ze bescheiden. “Ik vind niet dat ik het mooiste meisje ter wereld ben. Er lopen zoveel mooie meisjes rond die heel mooi zijn. Ik heb gewoon geluk gehad dat ik mocht mee doen.”

Bekijk hier wat video’s van Lotte:


Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.