Video – Hoe gaat het met actieleider Sibrano Pique?

…Geruchten die beweren dat Pique is omgekocht door de regering, zijn volgens hem niet juist. “Ik ben niet omgekocht; ik was uitlandig. …

De jonge actieleider Sibrano Pique, die enkele maanden geleden vurig had geprotesteerd tegen het beleid van de huidige regering, heeft nu een andere kijk op zaken. Hij zegt aan de pers dat hij een afwachtende houding aanneemt tegenover de regering.
[quads id=1]
Hij laat verder weten, dat de afspraken tussen zijn groep en president Desi Bouterse nog steeds doorgaan. Pique verklapt dat enkele projecten die waren voorgesteld aan de regering, reeds in uitvoering zijn. Over die projecten wil hij echter niets prijsgeven.

De actieleider was namelijk de trekker van de groep ‘wakamans’. Na enkele protestdagen werd de groep in april dit jaar uitgenodigd door Bouterse. Het staatshoofd heeft de groep toen voorgehouden dat 50 ha landbouwgrond beschikbaar was achter Pikin Poika. De wakamans zouden begeleiding krijgen in de landbouw en veeteelt, indien zij geïnteresseerd waren. Of die belofte is waargemaakt, is niet duidelijk.
[quads id=1]
Geruchten die beweren dat Pique is omgekocht door de regering, zijn volgens hem niet juist. “Ik ben niet omgekocht; ik was uitlandig. Ik was bezig met mijn gezondheid,” legt hij uit. Hij geeft verder aan dat hij de draad nu pas weer zal oppakken. Of de samenwerking met onder andere Maisha Neus en Curtis Hofwijks nog doorgaat, kan Pique niet aangeven.

Een paar maanden geleden was hij in de uitzending van ‘Tap a Bankstel’. Bekijk de uitzending hieronder:

Geschreven door: Jason Pinas
Bron: Herald Suriname
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.