Inspecteur van politie tweede klasse Nandkoemar Hari is overleden

politie Paramaribo

…om hem wakker te maken. Zij dacht dat haar echtgenoot sliep; echter bleek dat hij reeds eerder het leven had gelaten…

Inspecteur van politie tweede klasse Nandkoemar Hari, te werk gesteld op station Nieuw Amsterdam, heeft vrijdagavond thuis het leven gelaten.
[quads id=1]
Hari was aangesteld als ressortcommandant van Nieuw Amsterdam. Hij lag op die bewuste avond in zijn hangmat. Omstreeks 23.15 uur ging zijn wederhelft naar hem toe om hem wakker te maken. Zij dacht dat haar echtgenoot sliep; echter bleek dat hij reeds eerder het leven had gelaten. Toen de vrouw constateerde dat Hari niet meer bewoog schakelde de familie de politie in.

Na de melding zijn collega’s van Hari ter plaatse geweest en zij troffen het levenloze lichaam van de inspecteur in de hangmat aan. Een arts werd ingeschakeld die de dood vaststelde. Uitwendig bekeken vertoonde het slachtoffer geen tekenen van misdrijf. Het vermoeden bestaat dat de inspecteur een hartstilstand heeft gehad, waardoor hij het leven heeft gelaten.
[quads id=1]
Het lichaam werd in opdracht van een hulpofficier vervoerd naar het mortuarium en is inmiddels afgestaan aan de familie. Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met collega-politieofficieren. Zij hebben vrijwel allemaal aangeven dat er momenteel een grote werkdruk is op het personeel; zij worden niet evenredig daarnaar beloond voor het zware en intensieve werk. Sluipend, maar met een vaste zekerheid, verzwakt dit de politiefunctionarissen met de dag.

Politiefunctionarissen wachten op hun bevordering, en die komt er maar niet. Dit werkt frustrerend. Vooral als je als oudere merkt dat personen die later in dienst zijn getreden eerder worden bevorderd en dus ergens voortrekkerij wordt toegepast. Er ontstaat een onbehaaglijk gevoel als of er volgens het verderfelijk systeem van names en faces wordt gewerkt.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.