Dewieknandan Baidjoe, alias Pee, landelijke kampioen bij de Twa Twa

Dewieknandan Baidjoe, alias Pee, afkomstig uit Nickerie is de landelijke kampioen bij de Twa Twa.
Het Juni-zangvogeltoernooi van de Surinaamse Zangvogel Bond (SZB) is zondag onder grote publieke belangstelling op sportieve wijze afgesloten. Deze wedstrijden, waaraan ruim 100 vogels hebben meegedaan, vonden plaats op het Telesur-veld bij de Cultuurtuin.
[quads id=1]
De deelnemers waren afkomstig vanuit de districten Nickerie, Saramacca, Wanica, Commewijne en Paramaribo. In alle drie categorieën werden de landelijke zangvogelwedstrijden gehouden.
Het bestuur van de SZB zegt zeer tevreden te zijn met de participatie van de deelnemers aan dit landelijke toernooi, dat ruim drie maanden heeft geduurd.
[quads id=1]
Robby Gadradj, voorzitter van het bestuur van de SZB, gaf bij de afsluiting te kennen Telesur- werknemersorganisatie en hotel Esmeralda zeer erkentelijk te zijn voor hun bijdrage aan dit toernooi. Ook bedankte hij de deelnemers en de scoorders voor hun sportieve inzet. Bijzondere dank richtte hij naar Sirodjani Jaggan die als vrouwelijke deelneemster zich op bijzondere wijze heeft ingezet bij de organisatie van de wedstrijden.
Dewieknandan Baidjoe, bekend als Pee, afkomstig uit Nickerie werd de landelijke kampioen bij de Twa Twa met zijn vereniging Goudstar. Kampioen bij de Pikolet werd Rishi Dhanradj met zijn vereniging Saramacca en bij de Rowti werd Arun Jaliemsing de kampioen met zijn vereniging Clevia star.
De hoogste scores werden behaald door Pallo Jaliemsing bij de Twa Twa (130 punten), Rishi Dhanradj bij de Picolet (84 punten) en Arun Jaliemsing bij de Rowti (119 punten).
De kampioenen van dit Juni-toernooi zijn de navolgende verenigingen.
[quads id=1]
Twa Twa
De kampioen bij de Twa twa = Goudstar met de volgende score 37-87-94
De semikampioen = Clevia star 91-72-48
Derde prijs gaat naar Echo 66-39-103.
Pikolet

De kampioen bij de pikolet = Saramacca met de score 80-61-25
Semikampioen = Team Ocean 0-55-54
Derde plaats in deze categorie gaat naar Clevia star 49-21-50.
Rowti
De kampioen bij de rowti = Clevia star met de score 61-69-71
De semikampioen = Mahony star 42-14-28
Derde plaats = Radju met een score van 45-61-26.
Geschreven door Edgar van Genderen
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.