Bekendmaking van de EBS: Vliegeren kan levensgevaarlijk zijn!

…In het ergste geval zou vliegerij nabij het elektriciteitsnet de dood tot gevolg kunnen hebben. Veel jongeren zijn zich niet bewust van deze gevaren en het ongerief….

Vliegers veroorzaken storingen in EBS netwerk. De N.V. Energiebedrijven Suriname maakt bekend dat ook dit jaar storingen optreden door vliegers die vast komen te zitten in het elektriciteitsnetwerk.
[quads id=1]
De storingsdienst moet vaker naar dichtbevolkte buurten uitrukken om vliegers uit zijn netwerk te verwijderen.

Door de vastzittende vliegers kan er namelijk kortsluiting ontstaan, waardoor zekeringen doorslaan. Zo een vlieger zorgt ervoor dat stroomdraden tegen elkaar komen en een stroomstoot veroorzaken. Immers bij regen is de vlieger een goede stroomgeleider.
[quads id=1]
Ook het losmaken van een vastzittende vlieger is levensgevaarlijk. In het ergste geval zou vliegerij nabij het elektriciteitsnet de dood tot gevolg kunnen hebben. Veel jongeren zijn zich niet bewust van deze gevaren en het ongerief.

Een middagje gezellig vliegeren in de buurt van het netwerk kan dramatisch eindigen voor de vliegenier en/of de buurt storen.

De EBS verzoekt de totale samenleving, in het bijzonder ouders en verzorgers, erop te letten dat een middagje vliegeren een plezier blijft en op een geschikte locatie, zoals een open veld, plaatsvindt.
Deel deze waarschuwing met iedereen!
Bron: EBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.