ADEK personeel in staking

…De salarissen en de vakantiegelden over deze maand zijn nog niet overgemaakt. “Vandaag om twaalf uur ’s middags worden de leden toegesproken over de stand van zaken. Als de gelden uitblijven dan gaan wij over tot het verscherpen van de acties”…

De Werknemersfederatie Universiteit gaat maandagmiddag twaalf uur in actie. Het overkoepelend orgaan met daarin de Celos Werknemersorganisatie (CWO), Technisch en Administratief Personeel Universiteit (Tapu) en het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) heeft de actie waarmee het personeel gestart is overgenomen.
[quads id=1]
De leden zijn ontevreden over de afspraken die zijn gemaakt ten aanzien van de voorzieningen. In mei zijn minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur en het Adek-bestuur overeengekomen dat uiterlijk op de laatste werkdag de salarissen op de bankrekening zullen zijn. Daar deze afspraak niet is nageleefd, hebben de mensen besloten om in actie te gaan.
[quads id=1]
De salarissen en de vakantiegelden over deze maand zijn nog niet overgemaakt. “Vandaag om twaalf uur ’s middags worden de leden toegesproken over de stand van zaken. Als de gelden uitblijven dan gaan wij over tot het verscherpen van de acties”, zegt Suneel Soekhnandan, woordvoerder van WFU, desgevraagd tegen de Ware Tijd. Soekhnandan zegt verder dat de bonden zaken hebben geformaliseerd om actie te voorkomen. Intussen is het Adek-bestuur schriftelijk op de hoogte gesteld van de werkneerlegging.
Bron: DWT
Foto: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.