Video – Vanavond veel meteorieten in de hemel!

…Tussen 2.00 en 4.00 uur schieten zo’n 23 meteorieten per uur onze dampkring binnen. De nacht verloopt volgens Weeronline.nl vrij helder, waardoor het spektakel goed zichtbaar zou moeten zijn. …

Wie komende nacht de slaap niet kan vatten: blijf niet liggen draaien in bed, maar kijk vooral even uit het raam omhoog. De kans is namelijk groot dat je vallende sterren voorbij ziet schieten.
[quads id=1]
Tussen 2.00 en 4.00 uur schieten zo’n 23 meteorieten per uur onze dampkring binnen. De nacht verloopt volgens Weeronline.nl vrij helder, waardoor het spektakel goed zichtbaar zou moeten zijn. Aan de kust kan af en toe wel een buitje voorbij trekken. De maan gaat vannacht om 1.00 uur onder, waardoor het nog donkerder wordt. De meeste vallende sterren zullen verschijnen aan de noordoostelijke kant van de hemel.
Maan steeds voller
[quads id=1]
De meteoroïden zijn de komende week vaker te zien. Maar omdat de maan voller wordt, worden de condities om ze te spotten steeds minder gunstig. In de nacht naar 8 augustus zijn er nog maar zo’n 4 vallende sterren per uur te zien.
De aarde beweegt zich jaarlijks door verschillende zwermen van meteoroïden. Momenteel gaat om een combinatie van de Aquaridenzwerm, de Cassiopeiïden en de Capriocorniden. Daarnaast komen ook nog ‘losse’ meteoroïden voor. Dit geldt zowel voor Nederland als voor Suriname.

Lukt het niet dan hebben we hier een video voor u waarop u kunt zien wat u heeft gemist:

Bekijk hier het bericht over de vallende sterren:

Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.