Ricardo K. alias ‘Borsu’ had Lloyd niet gezien tijdens dodelijke aanrijding

…Borsu bezit niet over een geldig rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Hij reed na de aanrijding door en liet zijn voertuig op de hoek van de Gongrijpstraat met een inzittende achter….

Ricardo K. alias ‘Borsu’ verklaarde donderdag tegenover kantonrechter Danielle Karamatali dat hij het slachtoffer, 23-jarige Loyd Kharagitsing, van de dodelijke aanrijding van 23 december 2016 niet had gezien. Hierdoor heeft hij hem onbewust aangereden. Het strafbaar feit speelde zich af nabij de kruising van de Letitia Vriesdelaan en de Henck Arronstraat. Borsu bezit niet over een geldig rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Hij reed na de aanrijding door en liet zijn voertuig op de hoek van de Gongrijpstraat met een inzittende achter.
[quads id=1]
Het slachtoffer had bij aankomst van de ambulance reeds het leven gelaten. Op de strafzitting bleek al gauw dat de verdachte moeite had met het beantwoorden van vragen die door de rechter aan hem werden gesteld. Zo heeft hij geen gedegen verklaring kunnen afleggen over hoe hij precies de plaats had verlaten en waarom hij de inzittende in het voertuig achterliet. Hierdoor werd deze inzittende, die naar zijn eigen zeggen een lift van Borsu had gehad, in eerste instantie als verdachte aangemerkt. Het voertuig kwam uit de J.A. Pengelstraat en ging richting Tourtonnelaan.
[quads id=1]
Volgens deze inzittende reed Borsu met een snelheid van boven de 100 km/u. De verdachte ontkent dit echter en gaf aan dat hij tegen de 60 km/u reed. De verdachte zelf meldde zich pas acht dagen na het incident aan bij de politie. Ook kwam hij terug op eerder afgelegde verklaringen. Zo verklaarde hij nu dat hij op de rijhelft van de Henck Arronstraat reed toen hij de voetganger plots aanreed.

Eerder zei hij dat hij aan de linkerkant van de weg reed. Op 10 augustus komt een strafvoorstel. De verdachte blijft ingesloten.
FR
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/12/28/opsporing-politie-is-opzoek-naar-borsu-bigiman/

https://www.familienieuws.com/2016/12/27/redactie-23-jarige-loyd-kharagitsing-overleden/

 

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.