Bekendmaking – Verkeerssituatie Duisburglaan en Coesewijnestraat gaat veranderen!

…Vanuit de Duisburglaan zal er geen verkeer rechtsaf meer mogen afslaan richting de Coesewijnebrug.  Zo zal ook het verkeer vanuit de Coesewijnebrug geen afslag meer mogen maken in de Duisburglaan…

Minister Jerry Miranda kondigde onlangs in het parlement dat een wijziging van de verkeerssituatie op de hoek van de Duisburglaan en de Coesewijnestraat in de pijplijn ligt.
[quads id=1]
Vanuit de Duisburglaan zal er geen verkeer rechtsaf meer mogen afslaan richting de Coesewijnebrug.  Zo zal ook het verkeer vanuit de Coesewijnebrug geen afslag meer mogen maken in de Duisburglaan. Raul Swedo, woordvoerder van het ministerie, zegt dat er nog een rapportage van de afdeling Verkeer moet worden ontvangen om vast te kunnen stellen wanneer dit model in werking treedt.

Deze aanpassing is al sinds de vorige regeringsperiode in de pijplijn. Swedo vermeldt wel dat er mogelijk na de rehabilitatiewerkzaamheden aan de Coesewijnestraat ertoe zal worden overgegaan.
“Behalve dat wij de infrastructuur moeten aanpakken en nieuwe wegsituaties moeten creëren, krijg je een paar bottlenecks. Dit is ook één van de bottlenecks, waarbij chronische opstoppingen daar zijn”, zei de minister.
[quads id=1]
“Wij zijn bezig met de herinrichting van het gebied en kijken hoe wij met bebordingen de aanpak kunnen doen om zeker de bottlenecks op te lossen, waardoor je niet een heleboel stressvolle burgers krijgt met ellenlange verkeersopstoppingen”, gaf de bewindsman aan.

Bij dit nieuw model is er met een aantal aanpassingen rekening gehouden. Er is gewerkt aan de bermen en voet -en looppaden. Als dit systeem werkt, zal het volgens de minister ook op andere plaatsen worden toegepast.
Geschreven door Kavish Ganesh
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.