2 Brazilianen op Schiphol gepakt met 350.000 euro cashgeld

kluis Suriname

…In de kluis van zijn hotelkamer lag nog eens 200.000 euro in briefgeld….

Twee Brazilianen, een man van 39 en een 35-jarige vrouw, zijn op Schiphol aangehouden met een flink bedrag aan contanten op zak.
[quads id=1]
De vrouw werd afgelopen zondag opgepakt toen ze op het punt stond naar de Filipijnen te vliegen. Zij had 150.000 euro in cash bij zich en kon geen verklaring geven over hoe ze aan het geld is gekomen.

De Braziliaan, met wie ze eerder in contact was geweest, werd maandag in een hotel bij de luchthaven opgepikt. Hij zou twee dagen later ook naar de Filipijnen afreizen. In de kluis van zijn hotelkamer lag nog eens 200.000 euro in briefgeld.
[quads id=1]
Het geld is in beslag genomen en de twee blijven in ieder geval twee weken vastzitten. De Marechaussee doet samen met de Douane en FIOD onderzoek naar de geldkoeriers. De twee worden verdacht van het witwassen.

De kluis met meer dan 200.000 euro cashgeld

Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.