Crècheleidster heeft spijt dat ze babyvoedingsblik gooide naar 5-jarige

…R. vreest niet voor ontslag omdat ze haar werk “naar eer en geweten” doet. De eis van de ouders dat ze moet vertrekken, anders zullen ze hun kinderen niet meer daar plaatsen, vindt ze overdreven….

“Ik heb echt spijt van wat ik heb gedaan en bied mijn verontschuldigingen aan de ouders aan. Ik zou dat graag persoonlijk aan hen willen zeggen, maar de moeder was echt verhit en wilde niets horen.” Dit zegt crècheleidster R. die de vijfjarige Yaël Yorks met een babyvoedingblik op zijn hoofd heeft geslagen. De kleuter hield daaraan een snijwond over.
[quads id=1]
Zij weerspreekt dat ze opzettelijk heeft gehandeld. Naar haar zeggen wilde ze de pupil een tikje geven, omdat hij zich niet rustig hield tijdens de warme maaltijd. “Ik had ongelukkigerwijs een zak met daarin een plastic bakje met babyvoeding in mijn hand dat tijdens de zwaai tegen het hoofd van Yaël is gekomen. En niet dat ik met een blik heb gestampt op zijn hoofd”, volhardt de crècheleidster.
[quads id=1]
Zij beweert vergeten te zijn het geval te rapporteren aan het hoofd Lucia Fung-A-Wing van de Putcher Crèche. “Ik had een drukke dag omdat ik bijna de enige ben die de kinderen opvangt”, motiveert ze. De overige vijftien medewerkers staken, omdat ze niet kunnen samenwerken met het hoofd. De leidster, die al 26 jaar werkzaam is bij de Putcher Crèche, vertelt nimmer kinderen te hebben mishandeld. De jongen heeft volgens zijn grootmoeder beweerd dat zij hem heeft opgedragen dat hij thuis moest zeggen dat hij is gevallen en zijn hoofd heeft verwond aan de muur. “Dat is helemaal niet waar.”

Foto: Irvin Ngariman

De leidster moest zich vrijdag aanmelden bij directeur Phylicia van Cooten van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC), maar naar eigen zeggen is haar gevraagd om op een andere dag te komen, omdat alleen zij en het hoofd zich ontfermen over de kinderen van de crèche. R. vreest niet voor ontslag omdat ze haar werk “naar eer en geweten” doet. De eis van de ouders dat ze moet vertrekken, anders zullen ze hun kinderen niet meer daar plaatsen, vindt ze overdreven.

SBEC-directeur Van Cooten zegt dat er maatregelen genomen zullen worden tegen de crècheleidster. “Ik heb schorsing voorgesteld aan minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging en dat ze van die kinderopvang wordt weggehaald”, aldus de directeur.

Eerdere berichten:

Crecheleidster gooit babyvoedingblik naar jongetje van 5?

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.