Video – Mogelijk 77 vrouwen overleden na gebruik van de pil (Nederland)

…Anticonceptiepillen die sinds eind jaren ’80 op de markt zijn, hebben een verhoogd risico op trombose en embolie, bloedstolsels in de aderen. …

77 vrouwen zijn de afgelopen 25 jaar mogelijk overleden na het gebruik van anticonceptiepillen. Dat blijkt uit cijfers van het bijwerkingencentrum Lareb, schrijft het AD.
[quads id=1]
De krant meldt dat door alle waarschuwingen voor de ernstige risico’s het gebruik van de omstreden Diane-35 pil inmiddels flink is teruggelopen.

Anticonceptiepillen die sinds eind jaren ’80 op de markt zijn, hebben een verhoogd risico op trombose en embolie, bloedstolsels in de aderen. In 2013 ontstond veel ophef toen bleek dat sommige vrouwen mogelijk zijn overleden door het slikken van Diane-35.
[quads id=1]
Lareb kreeg een fors aantal meldingen van sterfgevallen, blijkt uit cijfers die het AD opvroeg. Het gaat niet alleen om Diane-35 (33) maar ook om andere risicopillen uit de zogenoemde derde en vierde generatie, zoals Marvelon (29) en Yasmin (15). “Het zijn meldingen waarbij men vermoedt dat het overlijden een gevolg is van de bijwerkingen van anticonceptiepillen”, zegt directeur Agnes Kant.

In tegenstelling tot Frankrijk zag Nederland geen reden om Diane-35 te verbieden.

Bekijk hier een video waarin het gebruik van de pil nader wordt uitgelegd:

Gerelateerde berichten:

Video – 23-jarige Dunja kreeg een herseninfarct door de pil.

 

Redacti: Anti-HIV pil al in Suriname verkrijgbaar

Bron: nhnieuws.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.