Erwin Laso overleden na vechtpartij

politie Suriname

…Erwin was niet aanspreekbaar. Er sijpelde bloed en schuim uit zijn mond. De broeder bracht hem naar de poli, alwaar bleek dat Erwin is overleden. De arts stelde de dood vast. …

De visser Erwin Laso (60) is op woensdag 26 juli na een vechtpartij in het Vissersdorp te Boskamp overleden.
[quads id=1]
Na de melding dat een manspersoon op de RGD-poli te Boskamp het leven heeft gelaten, deed de politie de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst van de politie van Saramacca vertoonde de manspersoon inderdaad geen teken van leven. Bij een ingesteld onderzoek bleek de overledene eerder op de dag te hebben gevochten met een andere visser.

Volgens verklaring van omstanders liep Erwin tegen 12.00 uur in de middag gewapend met een scherp voorwerp naar de aanmeersteiger op zoek naar de visser Romario I. (24). Hij trof hem niet aan, maar bleef op de uitkijk. Na een poos kwam hij een andere manspersoon tegen bij wie hij naar Romario vroeg. Op dat moment kwam een broer van Romario aangelopen en hoorde Erwin de uitspraak doen dat hij Romario zou neersteken. Deze vroeg de verhitte man naar het waarom. Erwin keerde zich om en poogde de broer aan te vallen.
[quads id=1]
Romario die bezig was vis uit te laden uit een boot zag het gebeuren en schoot zijn broer te hulp. Met een vis schop die hij bij zich had, bracht hij Erwin een slag toe op zijn linker hals. Erwin kwam te vallen. Na enkele minuten stond Erwin op en nam plaats onder een tent.

Romario begaf zich naar huis en keerde na een half uur terug naar de aanmeersteiger. Hij zag Erwin onder de tent zitten, maar sloeg geen acht op hem. Enkele schoolkinderen die de man roerloos zagen zitten, schakelden de hulp van de broeder van de RGD-poli in die ter plekken kwam. Erwin was niet aanspreekbaar. Er sijpelde bloed en schuim uit zijn mond. De broeder bracht hem naar de poli, alwaar bleek dat Erwin is overleden. De arts stelde de dood vast. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam, voor sectie in beslag genomen.

Romario is aangehouden en het scherp voorwerp alsook de vis schop zijn in beslag genomen. Hij heeft bekend de verhitte man een slag te hebben toegebracht met de vis schop.

Het onderzoek wordt door de politie van Saramacca en de recherche van Regio West voortgezet.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.