Crecheleidster gooit babyvoedingblik naar jongetje van 5?

…De jongen heeft haar verteld dat hij zijn hoofd heeft geslagen tegen een muur en zich hierdoor heeft verwond. “Maar toen ik naar huis begon te rijden, zeiden de andere kinderen dat de crècheleidster Yaël op zijn hoofd heeft geslagen met een babyvoedingblik”…
[quads id=1]
“Ik word echt droevig als ik aan het geval denk waarbij mijn kleinzoon een snee op het hoofd heeft oplopen door een leidsters. Dit doe je niet met een kind”, snikt Beverly Sarmani, grootmoeder van de vijfjarige Yaël Yorks, pupil van de Albert G. Putcher-crèche. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan en de zaak is nu bij de afdeling Jeugdzaken. De leidster moet zich vandaag aanmelden bij het kantoor van Stichting Beheer en Exploitatie Crèches.

Sarmani heeft maandagmiddag zoals gewoonlijk haar vier kleinkinderen opgehaald, maar haar is niet gezegd dat Yaël een snijwond heeft opgelopen. De jongen heeft haar verteld dat hij zijn hoofd heeft geslagen tegen een muur en zich hierdoor heeft verwond. “Maar toen ik naar huis begon te rijden, zeiden de andere kinderen dat de crècheleidster Yaël op zijn hoofd heeft geslagen met een babyvoedingblik”, zegt de grootmoeder.
[quads id=1]
Thuis aangekomen heeft de jongen zijn moeder verteld wat is gebeurd. Een van de kinderen heeft zelfs gedemonstreerd hoe het is gegaan. “Ik kreeg direct kippenvel van wat mijn zoontje heeft meegemaakt”, zegt Odette Mijnhijmer. Zij is direct naar de crèche gegaan om verhaal te halen. Het hoofd Lucia Fung-A-Wing van het kinderopvangcentrum en de betreffende crècheleidster stonden op vertrek.

Toen bleek dat het hoofd van niets wist vertelde de leidster dat ze het geval niet aan haar heeft gerapporteerd. “Ze zei dat ze aan de tafel zaten met de kinderen en de jongen ondeugend deed. Ze wilde hem een tikje geven en had een zakje met daarin een bakje in haar handen en dat heeft de jongen, tijdens een zwaai, op zijn hoofd geraakt. Dat geloof ik van geen kant, anders zou hij geen snijwond hebben”, vertelt Mijnhijmer.
[quads id=1]
Zij heeft toen gezegd dat ze aangifte zal doen bij de politie. “Het hoofd vroeg mij of we zaak niet intern konden oplossen, maar ik wil niets daarvan horen.” Ze eist van de overheid dat de crècheleidster van Putcher-crèche wordt weggehaald. “Ze is eigenlijk niet geschikt om bij welke crèche dan ook te werken. Zolang ze nog daar is, gaan mijn vier kinderen er niet naar toe.” Mijnhijmer zegt nooit eerder een soortgelijk geval meegemaakt te hebben bij de kinderopvang.

De jongen is ook naar de Spoedeisende Hulp gebracht. “Ze hebben me gezegd dat er inwendig niets is beschadigd, maar het oppervlak heeft wel scheuren, vandaar de bloeding. De eerste twee dagen klaagde Yaël wel van pijn”, zegt de moeder.

Foto: Irvin Ngariman

Geconfronteerd met het relaas van de Yaels moeder en grootmoeder zegt Fung-A-Wing: “Laat de politie een onderzoek doen en we zullen dan weten of de crècheleidster in de fout is gegaan”. Zij zegt dat er geen bakje, maar een papfles in het zakje was. Naar haar zeggen heeft ze haar verontschuldigingen aangeboden aan de moeder en heeft haar gevraagd om de zaak in te trekken
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.