Brunswijk: “Hij is niet mijn schoonzoon”. Ik ken hem niet eens.”

broers Paramaribo

… “Haar huis dat op hetzelfde terrein is als van mij, is onderzocht door de politie, maar er is niks gevonden. Zij heeft niks met de zaak te maken,” …

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt in gesprek met Starnieuws de partner van zijn dochter, die een terreurverdachte is, niet te kennen. Zijn dochter was samen met de man aangehouden. Haar huis is ook overhoop gehaald, maar er is niets gevonden. De dochter van Brunswijk werd na enige tijd vrijgelaten. De verdachten die sinds zondag zijn gearresteerd, worden later op de dag voorgeleid voor de rechter-commissaris die de aanhouding zal toetsen.
[quads id=1]
De dochter van Brunswijk was samen met de verdachte van terrorisme in de auto tijdens de arrestatie. Voor de politicus is het logisch dat zij ook meegenomen was voor verhoor. “Haar huis dat op hetzelfde terrein is als van mij, is onderzocht door de politie, maar er is niks gevonden. Zij heeft niks met de zaak te maken,” stelt Brunswijk. Hij beweert dat de verdachte niet zijn schoonzoon is. “Ik ken hem niet eens. Ik heb gehoord dat hij de vriend is van mijn dochter,” zegt Brunswijk.
[quads id=1]
De politicus merkt op dat Suriname ver moet blijven van terrorisme. “Wij willen niks te maken hebben met ISIS of welke terroristische organisatie dan ook. Laat de zaak grondig worden onderzocht. Het volk van Suriname moet ver blijven van dit soort zaken,” voert Brunswijk aan. De verdachten worden bijgestaan door Raoul Lobo en Murwin Dubois.

Foto van Algemeen Dagblad
Update van vandaag:
De recente aanhoudingen van verdachten R.A en N.I. zijn gestoeld op de aanwezigheid van voldoende feiten en omstandigheden voor onder andere betrokkenheid bij strafbare handelingen met een terroristisch oogmerk. Dit zegt het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht.
De stand en de fase van dit niet alledaags strafrechtelijk onderzoek geven aanleiding vooralsnog geen verdere details te verschaffen, te meer nu door het OM eveneens beperkingen zijn gegeven in het vrije verkeer tussen de verdachten en hun raadslieden.
De rechter-commissaris heeft inmiddels de inverzekeringstelling rechtmatig getoetst. Het onderzoek wordt voortgezet, zegt het OM.

Gerelateerde berichten:

“Ik zie mijn dochter al in zo een rotzooi. Ze gaat het nooit doen”, Ronnie Brunswijk

 

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.