Anoniem: Hij wil niet met me trouwen. Moet ik hem laten?

…Jason helemaal geen toekomstplannen heeft met mij en met de jongens. Hij wil eeuwig de vrijgezel uithangen en zo af en toe bij ons slapen. Ik ben al zijn vrouw, maar hij is niet mijn man….

Ik schrijf jullie mijn levensverhaal omdat ik me werkelijk afvraag hoe andere dames hiermee omgaan. Stel, je hebt al heel lang een vriend en jullie hebben twee kinderen samen. Maar hij wil niet met je trouwen. Moet ik hem dan laten of gewoon dit leven accepteren?
[quads id=1]

Nooit trouwen

Eigenlijk wilden we allebei nooit trouwen hoor, maar dat was zo voordat we die jongens kregen. Om mijn werk moest ik altijd in de buurt van Schiphol wonen en Jason zou echt zijn woning in Roermond niet opgeven dus zijn we altijd apart blijven wonen.

Samenwonen wilde hij nooit

Ook toen die jongens kwamen. Maar ongeveer een jaartje geleden besloot ik een andere baan te zoeken, die kreeg ik in de buurt van Roermond. Dichtbij Jason. Ik ken hem al 19 jaar. Samenwonen wilde hij nooit maar doordat mijn baan nu dicht bij hem was besloot ik hem te vragen om te kijken voor een goede middelbare school voor de jongens zodat ik in de buurt kon komen wonen. Ik durfde niet echt te zeggen dat ik wilde samenwonen, ik wilde eigenlijk dat het vanuit hem moest komen. Ik ben nog wel een beetje ouderwets.

Een groter huis

Met veel moeite heb ik zelf een school gevonden en toen het moment daar was deed Jason moeilijk. Samenwonen zat er even niet in. Hij vond een huis waar ik samen met de jongens kon intrekken. Een groter huis en hij zou ter zijner tijd bij ons intrekken. Prima, ik was al blij dat we eindelijk een echt gezin zouden vormen.
[quads id=1]
Maar nu een half jaar later leven we nog steeds apart. Dus besloot ik de stoute schoenen aan te trekken. Ik kocht een ring en besloot hem tijdens een romantisch avondje uit ten huwelijk te vragen. Op mijn knieën. Ik was zo zenuwachtig.

Eeuwig de vrijgezel

Ik zal jullie vertellen. Ik wacht nog steeds op zijn antwoord. Want dat was zijn antwoord. Je hoort het volgende week. Het is nu volgende week en hij houdt me aan het lijntje. Ik heb mezelf echt voor paal gezet daar in het restaurant. Ik zag ineens in dat Jason helemaal geen toekomstplannen heeft met mij en met de jongens. Hij wil eeuwig de vrijgezel uithangen en zo af en toe bij ons slapen. Ik ben al zijn vrouw, maar hij is niet mijn man.

Alleenstaande moeder

Een slechte relatie hebben we niet. doordat we niet samenleven is het wel altijd spannend tussen ons en hebben we zelden ruzie. De jongens komen ook niets te kort. Maar ik leef wel als een alleenstaande moeder. Dat kan niet terwijl ik een relatie heb van bijna 20 jaar. Voordat ik hem ten huwelijk vroeg heb ik tegen mezelf gezegd dat ik de relatie zou beëindigen als hij nee zou zeggen. Hij heeft geen nee gezegd, maar ik zie het niet gebeuren dat we ooit nog gaan trouwen en samenwonen.
[quads id=1]

Wat zal ik zeggen?

Wat moet ik volgens jullie doen? Deze relatie gewoon doorzetten of ermee stoppen en iemand vinden die wel zijn leven met ons wil delen want ik wil niet meer alleen zijn? Ik wil een echt gezin. Mijn jongens worden groot. Ik wil nu echt genieten. En als dat niet met Jason kan dan moet het maar alleen.

Wat zal ik tegen hem zeggen? Want ik ben ook bang om er straks echt helemaal alleen voor te staan. Zouden jullie zo een relatie accepteren? Groetjes van Ramona

Gerelateerde berichten:

Anoniem Suriname: Moet ik haar de waarheid vertellen voordat we gaan trouwen?

Anoniem Suriname: Ik wil niet met hem trouwen

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.