367 miljoen euro winst voor KLM het afgelopen kwartaal

klm Nederland Suriname China

…Ook hogere ticketprijzen leidden tot betere resultaten. De prijzen lagen het afgelopen kwartaal 2 procent hoger dan vorig jaar. …

Air France-KLM heeft het afgelopen kwartaal een winst behaald van 367 miljoen euro. Dat is ongeveer negen keer zo veel als een jaar geleden, toen de luchtvaartmaatschappij 41 miljoen winst boekte. De omzet nam met ruim 6 procent toe.
[quads id=1]
De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft de groeiende winst en omzet vooral te danken aan een forse toename van het aantal passagiers. In april, mei en juni reisden 26 miljoen mensen met Air France-KLM. Dat is 7,5 procent meer dan vorig jaar.

Ook hogere ticketprijzen leidden tot betere resultaten. De prijzen lagen het afgelopen kwartaal 2 procent hoger dan vorig jaar. Dat is verrassend omdat de vliegticketprijzen al jaren onder druk staan door toegenomen concurrentie van prijsvechters zoals Ryanair en EasyJet.
[quads id=1]
Vooral de Nederlandse tak van Air France-KLM leverde een flinke bijdrage aan de toegenomen winst en omzet. Volgens KLM-topman Pieter Elbers wist zijn maatschappij 10 procent meer passagiers te vervoeren. Daarnaast profiteerde KLM ook van ingevoerde kostenverlagingen.

Gisteravond werd bekend dat Air France-KLM een flink aandeel neemt in de Britse maatschappij Virgin Atlantic. Ook zijn er samenwerkingsdeals aangekondigd met het Amerikaanse Delta en China Eastern. Air France-KLM wil zo nog meer bestemmingen kunnen aanbieden aan de reizigers.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.