Dit zijn de terreur verdachten: 31-jarige Nasser en de 35-jarige Raoul.

broers Paramaribo

...Oudste verdachte Raoul heeft een relatie met een dochter van de Surinaamse politicus en parlementariër Ronnie Brunswijk. Ook zij werd zondag opgepakt, maar kort daarna weer vrijgelaten omdat ze er niets mee te maken zou hebben….

‘Hoe moeten Raoul en Nasser aanslag plegen? Gehaktballen gooien?’ Ze is vier dagen na de arrestatie van haar zoons Raoul en Nasser iets minder van de kook, maar nog net zo boos: ,,Mijn zoons terreurverdachten?” zegt moeder Cea cynisch. ,,Wat een rare, zware beschuldiging. Wij zijn wel moslims maar niet van die strenge. Mijn man drinkt gewoon bier.”
[quads id=1]
De 31-jarige Nasser en de 35-jarige Raoul, opgegroeid in Den Haag, werden zondag met veel machtsvertoon gearresteerd in Paramaribo. Ze zouden contacten hebben met een terreurorganisatie. Raoul en Nasser zijn geboren en getogen Nederlanders, die een tijdlang in Den Haag woonden. Meer dan tien jaar geleden verhuisden ze met hun ouders terug naar Paramaribo.

Daar werken ze in de slagerij annex broodjeszaak van hun ouders aan de Van Idsingastraat in Paramaribo. Vader en moeder werken deze donderdag hard door om geld te verdienen. ,,Wat denkt u meneer, de bank wil gewoon dat we de hypotheek aflossen,” zegt de vader van Raoul en Nasser, die weinig commentaar wil geven op de aanhouding van de twee zoons.
[quads id=1]
Moeder Cea is spraakzamer. ,,Het is echt onzin dat zij gearresteerd zijn. Dit is een stunt van de politiek. Het enige wat zij doen is hard werken, vijf keer per dag bidden en een maand per jaar vasten. Dit is een onterecht zware beschuldiging. Mijn man is helemaal kapot. Hij is niet helemaal goed meer, hij praat moeilijk vanwege zijn slechte oor. Daarom werkten de jongens zo hard in de zaak. Hoe moet dit nu verder? Mijn man vraagt steeds wat er aan de hand is maar ze vertellen ons niks.”

Volgens buurvrouw Shanti Ramautar ging de arrestatie met belachelijk veel machtsvertoon. ,,En er waren ook blanke agenten bij,” zegt Shanti die zelf ook uit Den Haag komt en daar Raoul en Nasser al kent uit de Molenwijk. Ook zij vertrok later naar Paramaribo. ,,Wij denken gewoon dat dit een stunt is en dat er Franse of Amerikaanse agenten bij waren.”

,,Er moet bij zo’n zware beschuldiging van terreur toch iets aan de ouders verteld worden en aan de omwonenden. Wij horen niks,” vervolgt Shanti. ,,Dat klopt toch niet? Wij hebben ook nooit wat gemerkt. Wij zitten hier in crisis, die jongste broer bezorgt ’s avonds shoarma uit de slagerij. De enige keer dat hier mannen met lange baarden komen is tijdens de ramadan, als er geld wordt ingezameld om vlees te kopen en te doneren aan de armen. Ze zeggen dat Raoul en Nasser een aanslag wilden plegen. Waarmee? Met gehaktballen?”

Shanti’s man Ryan denkt dat een Syriëganger een keer de namen van Raoul en Nasser heeft laten vallen en dat de aanhouding als terreurverdachten daarop is gebaseerd. Volgens een bron bij de Surinaamse justitie vielen de mannen op omdat zij zich niet als de doorsnee Surinaamse moslims gedroegen (‘gemoedelijk, vriendelijk, kunnen goed tegen een grapje’) en er in gesprekken soms een ’te fanatieke, naar radicaal neigende mening op na hielden’.

Oudste verdachte Raoul heeft een relatie met een dochter van de Surinaamse politicus en parlementariër Ronnie Brunswijk. Ook zij werd zondag opgepakt, maar kort daarna weer vrijgelaten omdat ze er niets mee te maken zou hebben.
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.